D. Medvedevas: V. Putino sveikatos problemos nėra rimtos

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neturi jokių rimtų medicininių problemų, trečiadienį sakė premjeras Dmitrijus

Medvedevas, kuris kalbėjo pasklidus gandams, kad sveikatos problemos privertė šalies vadovą atšaukti užsienio keliones.

Kaip teigiama Rusijos žiniasklaidos pranešimuose, V.Putinas, paūmėjus vienai sportinei traumai, atidėjo virtinę užsienio kelionių ir daugiausia būna savo vyriausybinėje rezidencijoje Maskvos priemiestyje. Kremlius tvirtino, kad jokių pakeitimų jo darbotvarkėje nebuvo.

Interviu Suomijos žiniasklaidai prieš savo oficialų trečiadienio vizitą Helsinkyje D.Medvedevas, regis, patvirtino, kad V.Putinas kenčia nuo kažkokios su sportu susijusios sveikatos problemos, bet į detales nesileido.

„Nėra nieko rimta. Visi mes turime kažkokių mažmožių, kuriais turime pasirūpinti“, - sakė D.Medvedevas interviu, kurio tekstas buvo paskelbtas ir Rusijos vyriausybės interneto svetainėje.

Premjeras pridūrė, kad įtemptas darbas ir iš jo, ir iš V.Putino reikalauja atsipalaidavimo sportuojant, o tai periodiškai nulemia su sportu susijusias traumas.

„Klausykit, visi turi teisę rūpintis savo sveikata. Paklausėt manęs, ar sunku dirbti prezidentu ar premjeru. Ir aš atsakau: taip, tai sunku“, - sakė D.Medvedevas.

„Kad išlaikytum formą, turi užsiiminėti sportu. Kaip ir kiti žmonės, kad išlaikytų formą, prezidentas Putinas taip pat turi daug sportuoti“, - kalbėjo D.Medvedevas, kuris pats prezidento poste dirbo nuo 2008-ųjų iki šių metų gegužės.

„Tačiau kitais atžvilgiais, jis - gyvas ir sveikas, ir, ačiū Dievui, viskas yra gerai“, - pridūrė jis.

Kalbos apie V.Putino sveikatą netyla nuo rugsėjo, kai 60 metų Rusijos prezidentas buvo pastebėtas šlubčiojantis per Azijos valstybių viršūnių susitikimą.

Tuomet Kremlius nurodė, kad V.Putinui, kuris turi dziudo juodąjį diržą ir mėgsta demonstruoti „tikro vyro“ įvaizdį, paūmėjo sena sportinė trauma, bet kitais atžvilgiais jis jaučiasi gerai.

Neseniai Kremlius buvo priverstas neigti pranešimus, kad V.Putinas ketina nedalyvauti Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime, kuris yra numatytas gruodžio 21 dieną Briuselyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių