D. Medvedevas saugumo pajėgas išvadino „ožiais“

Neišjungtas mikrofonas pirmadienį atskleidė didelius nesutarimus Rusijos elito sluoksniuose - pasibaigus interviu, kai mikrofonas jau turėjo būti išjungtas, premjeras Dmitrijus Medvedevas saugumo pajėgas išvadino „ožiais“ už tai, kad jos ankstyvą rytą surengė reidą prieš vieną filmų kūrėją.

D.Medvedevas penktadienį davė platų metų pabaigos interviu penkiems rusų kanalams, taip aiškiai bandydamas išlaikyti fasoną po to, kai anksčiau šiais metais perlaido prezidento postą savo mentoriui Vladimirui Putinui.

Tačiau galiausiai didesnis dėmesys teko ne pačiam interviu, o šešių minučių trukmės medžiagai, kuri buvo nufilmuota po to, kai premjeras su žurnalistais kalbėjosi jau „ne spaudai“, ir kuri dabar pasirodė internete.

Nerūpestingo pokalbio metu D.Medvedevas geraširdiškai juokavo įvairiomis temomis, pradedant rankiniais laikrodžiais ir baigiant tuo, ar egzistuoja Senelis Šaltis, kaip Rusijoje yra vadinanas Kalėdų Senelis. Tačiau taip pat jis sarkastiškai sukritikavo Rusijos saugumo pajėgų įpročius.

D.Medvedevas sukritikavo penktadienį priešaušriu įvykdytą tyrėjų reidą prieš filmų kūrėją Pavelą Kostomarovą, kuris kūrė internetinį dokumentinį filmą apie Rusijos opoziciją pavadinimu „Srok“ („Terminas“).

„Viskas ten bus normaliai, jūs nesijaudinkit“, - sakė D.Medvedevas vienam interviu ėmusiam žurnalistui, NTV pranešėjui Aleksejui Pivovarovui, kuris yra vienas to filmo prodiuserių.

„Ožiai jie (tyrėjai), kad ateina aštuntą ryto“, - pasakė premjeras. Po šios pastabos vienas iš dalyvių patikslino, kad reidas iš tikrųjų prasidėjo 7 valandą.

„Septintą. Na stačiai ... Iš tikrųjų tai įpročių rinkinys. Labai daug žmonių, dirbančių teisėsaugos organuose, ... iš tikrųjų taip ir galvoja - kad, jeigu ateis septintą ryto, gaus visa, taip sakant, aukščiausios kokybės“, - sakė D.Medvedevas.

Tyrimų komiteto, kuris įvykdė tą reidą, atstovas atskirsdamas sakė, kad reidas buvo visiškai teisėtas, ir pasmerkė premjero komentarus.

„Labai keista girdėti komentarus, kurie ne tik įžeidžia Rusijos tyrėjus, bet ir kenkia visoms šalies saugumo pajėgoms“, - sakė atstovas Vladimiras Markinas.

Vėliau ats komentaras buvo išimtas iš Tyrimų komiteto interneto svetainės, o šaltinis „RIA Novosti“ sakė, kad taip buvo padaryta dėl formuluotės, „sudarančios sąlygas dviprasmiškai interpretacijai“.

Tačiau V.Markinas dienraščiui „Kommersant“ pirmadienį sakė, kad savo komentarų neatšaukia.

D.Medvedevas, kuris pagal išsilavinimą yra teisininkas, nėra dirbęs saugumo tarnybose - ne taip kaip V.Putinas ir kai kurie artimiausi jo sąjungininkai, atėję iš sovietinės KGB.

Minima filmuota medžiaga dėl tiesioginio interviu transliavimo per Rusijos valstybės kontroliuojamą televiziją anglų kalba „Russia Today“ atsidūrė internete.

„Žinoma, mes apgailestaujame, kad buvo parodyta techninė transliacijos dalis, neskirta viešai rodyti“, - laikraščiui „Kommersant“ sakė kanalo vyriausioji redaktorė Margarita Simonian.

D.Medvedevo atstovė Natalija Timakova atsisakė komentuoti tai, ką pavadino „slapta nuklausytais pokalbiais“, nurodo „Kommersant“.

Minimą incidentą (rusų kalba) galima rasti čia.

Pokalbio stenogramą taip pat paskelbė rusų savaitraštis „New Times“.


Šiame straipsnyje: RusijaDimitrijus Medvedevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių