Buvęs popiežiaus liokajus nuteistas pusantrų metų kalėti

Buvęs popiežiaus liokajus šeštadienį nuteistas už privačių Benedikto XVI dokumentų vogimą ir jų perdavimą žurnalistui, jam paskirta pusantrų metų kalėjimo bausmė.

Teisėjas Giuseppe Dalla Torre (Džuzepė Dala Torė) šeštadienį verdiktą garsiai perskaitė dvi valandos po to, kai trijų teisėjų komisija pradėjo svarstyti Paolo Gabriele (Paolo Gabrielės) likimą. Pasak teisėjo, bausmė buvo sumažinta nuo trejų iki pusantrų metų dėl virtinės švelninančių aplinkybių, tarp jų - fakto, kad P.Gabriele anksčiau nėra padaręs jokių nusižengimų.

Tardamas paskutinį žodį teismui P.Gabriele tvirtino, kad „nesijaučia kaip vagis“, ir sakė, kad privačią popiežiaus korespondenciją žurnalistui „nutekino“ iš „instinktyvios meilės“ Bažnyčiai ir popiežiui.

Teismo salėje buvo ir P.Gabriele tėvas. Pirmą kartą savaitę trukusiame jo teismo procese dalyvavo šeimos narys.

P.Gabriele kaltintas pavogęs privačius popiežiaus laiškus ir perdavęs juos italų žurnalistui Gianluigi Nuzzi (Džanluidžui Nuciui), kurio knyga „Jo šventenybė: slapti popiežiaus Benedikto XVI dokumentai“ (Sua Santita - le carte segrete di Benedetto XVI) gegužę buvo išleista su didelėmis fanfaromis. Joje atskleidžiamos intrigos, vidaus rietenos ir įtarimai korupcija bei homoseksualiais ryšiais Katalikų Bažnyčios vadovybėje.

Ši knyga kelis mėnesius drebino Vatikaną ir išprovokavo precedento neturintį atsaką - popiežius paskyrė kardinolų komisiją „nutekinimo“ ištakoms tirti greta Vatikano teisėjų tyrimo.

Pateikdama baigiamuosius argumentus, gynybos advokatė Cristiana Arru (Kristiana Aru) tvirtino, kad iš Apaštališkųjų rūmų buvo paimtos tik dokumentų kopijos, o ne originalai. Tai prieštarauja popiežiaus sekretoriaus liudijimui, kad jis tarp įrodymų, kurie buvo paimti iš P.Gabriele namų, matęs laiškų originalų.

Advokatė pripažino, kad P.Gabriele veiksmai buvo „smerktini“, bet sakė, kad tai buvo neteisėtas dokumentų pasisavinimas, o ne vagystė, ir kad P.Gabriele neturėtų būti baudžiamas laisvės atėmimo bausme už šį mažesnį nusikaltimą.

Nežinoma, kur P.Gabriele atliks savo bausmę ir ar iš viso jis bus nusiųstas į kalėjimą. Nuo liepos jis yra laikomas namų arešto sąlygomis, o prieš tai du mėnesius praleido Vatikano areštinėje. Vatikanas yra sakęs, kad jis bausmę atliktų kuriame nors Italijos kalėjime, nes Vatikane nėra ilgam kalinimui pritaikytos institucijos.

Vis dėlto daug kas tikisi, kad popiežius suteiks buvusiam liokajui malonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
visomet ytariau kad popedzius dengia pedofilus tai rodo ir kiti i pavirsiu iskile nemalonus faktai . tik stebina su kokiu atkaklumu stengimasi izciaupt burna tiems kas kovoja pries pedofilija.

www

www portretas
jeitai butu ivyke pries 200 metu atgal liokajus jau butu paverstas pelenais nes homoseksualastams ir pedofilams tiesa tai baisiausias dalykas. o teisti reikia pirmiausiai juos o ne tuos kurie atskleidzia tiesa.Popiezius vokietis perdaug sau leidzia dangstydamas nusikaltelius ir jei nori kad tokia /krikscionybe/ nebutu zmoniu galutinai pasmerkta privalo atsaukti kunigu celibata ir imti pavizdi is provoslavu.Voityla norejo pakeisti bet nespejo o beto tam labai priesinasi pedofilai i ir homoseksualastai ir jiems pataikaujantys..Matosi popiezius dreba del savo kedes ir nieko nedaro uztat popieziai ir renkami pagyvene ir /savi/ kad jiems butu vistiek tai va kokia politika vatikano ar dabar aisku?.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių