Britanijoje išaugo imigracijos apimtys

Per 12 mėnesių iki šių metų kovo Didžiojoje Britanijoje padidėjo grynosios imigracijos apimtys, nes šiuo laikotarpiu sumažėjo iš Britanijos išvykstančių žmonių skaičius, rodo naujausi statistiniai duomenys, kuriais remiasi šalies žiniasklaida.

Statistika parodė, kad į Jungtinę Karalystę minėtu laikotarpiu atvyko gyventi 215 tūkst. daugiau žmonių nei išvažiavo iš šalies. Tokius duomenis Nacionalinis statistikos biuras paskelbė po dienos, kai Britanijos vyriausybė paskelbė apie planus riboti imigraciją. Ministrų kabinetas nori imigrantų skaičių iki 2015 metų sumažinti, kad jų liktų „kelios dešimtys tūkstančių.“

Statistikos biuras pranešė, jog per 12 mėnesių iki 2010 metų kovo į Britaniją atvyko 580 tūkst. žmonių, o tai iš esmės atitinka ilgalaikę tendenciją. Maždaug 15 proc. iš jų sudarė į šalį sugrįžę užsienyje gyvenę britai. O 364 tūkst. žmonių iš Britanijos išvyko. Išvykėlių skaičius mažėja nuo 2008 metų gruodžio. Statistikos biuras pažymi, kad nuo tų metų pabaigos iš Britanijos išvykstančiųjų skaičius, kaip spėjama, sumažėjo 28 proc.

Statistikai atkreipia dėmesį, jog sumažėjo pagal darbo vizas į Britaniją atvykstančių žmonių. Tačiau gerokai šoktelėjo atvykėlių su studentiškomis vizomis skaičius.


Šiame straipsnyje: Britanijaemigracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių