Brazilijoje prisaikdinta pirmoji prezidentė moteris

Dilma Rousseff (Dilma Rusef) šeštadienį buvo prisaikdinta pirmąja Brazilijos prezidente moterimi ir žadėjo tęsti itin populiaraus savo pirmtako Luizo Inacio Lulos da Silvos (Luiso Inasiju Lulos da Silvos) politiką.

63 metų D.Rousseff, buvusi L.I.Lulos da Silvos ministrų kabineto vadovė, kuri yra išsiskyrusi ir jau turi vaikaičių, prezidento priesaiką davė per kruopščiai surengtą ceremoniją, kartkartėmis prapliumpant lietui.

1952-ųjų kabrioletas "Rolls-Royce" vežė D.Rousseff gatvėmis, kur ją sveikino maždaug 70 tūkst. susirinkusių žmonių. Nustojus lyti automobilio stogas buvo nuleistas, o baltais drabužiais vilkėjusi D.Rousseff atsistojo ir ėmė moti žmonėms.

Vėliau prezidentūroje ji apkabino L.I.Lulą da Silvą, priėmė iš jo žalios ir auksinės spalvų oficialią juostą ir pasakė savo pirmąją kalbą šalies gyventojams.

"Rūpinsiuosi labiausiai pažeidžiamais žmonėmis. Valdysiu dėl visų brazilų", - žadėjo ji iš prezidentūros rūmų balkono. Jos kalbą transliavo televizija.

Duodama priesaiką Brazilijos Kongrese D.Rousseff ne kartą dėkojo savo pirmtakui, vadino jį "didžiu žmogumi" ir žadėjo puoselėti jo palikimą, pirmiausia - mažinant skurdą ir skatinant ekonominę gerovę.

"Ryžtingiausia kova bus didžiausiam skurdui išnaikinti", - sakė ji ir paskelbė: "Galime būti labiau išsivysčiusi ir teisingesnė šalis".

D.Rousseff perima vadovavimą tokiu metu, kai Brazilijos ekonomikos būklė yra puiki. 2010 metais ji augo net 7,6 proc., be to, Brazilijoje neseniai buvo rasta naftos telkinių, dėl kurių šalis gali tapti viena didžiausių naftos eksportuotojų. Brazilija jau yra pelniusi reikšmingą vaidmenį pasaulinėje arenoje ir rengiasi priimti 2014-ųjų futbolo pasaulio čempionatą bei 2016-ųjų olimpines žaidynes.

 


Šiame straipsnyje: Brazilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių