B.Obama susitaikė su buvusiu JAV prezidentu B.Clintonu

Pirmadienį įvyko seniai lauktas Baltuosiuose rūmuose siekiančio įsikurti Baracko Obamos telefono pokalbis su buvusiu JAV prezidentu Billu Clintonu, kuris apmalšino nesutarimus, kilusius per audringą dvikovą tarp Demokratų partijos kandidatų į šalies prezidentus.

Pokalbis įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai B.Obama ir jo pirminiuose rinkimuose įveikta varžovė Hillary Clinton kartu susitiko su rinkėjais Naujojo Hempšyro valstijoje. Šiuo pasirodymu siekta užglaistyti vidinę priešpriešą Demokratų partijoje, kilusią dėl užsitęsusios kandidatų kovos.

„Senatorius Obama puikiai pasikalbėjo su prezidentu Clintonu ir užsitikrino jo paramą šioje rinkimų kampanijoje, - sakoma B.Obamos atstovo spaudai Billo Burtono pranešime. - Jis niekada neabejojo, kad Billas Clintonas yra vienas svarbiausių ir išmintingiausių šalies lyderių. Obama viliasi, kad prezidentas dalyvaus ateinančiais mėnesiais vyksiančiuose rinkimų kampanijos renginiuose ir tikisi sulaukti jo patarimų."

Praėjusią savaitę buvo pranešama, jog B.Clintonas, nepaisydamas H.Clinton pažado visokeriopai padėti B.Obamai tapti naujuoju JAV prezidentu, tebegriežė dantį ant savo žmonos varžovo. Buvęs prezidentas buvo kaltinamas, kad kampanijos metu naudojosi rasiniais argumentais.

Daugelis ištikimų Demokratų partijos šalininkų buvusį JAV prezidentą tebelaiko didvyriu, todėl B.Clintonas galėtų padėti B.Obamai užsitikrinti baltaodžių darbininkų balsus tose svarbiose valstijose, kurios per pirminius prezidento rinkimus parėmė H.Clinton.

Penktadienį Billas ir Hillary Clintonai pervedė į B.Obamos prezidento rinkimų kampanijos sąskaitą didžiausią leidžiamą sumą - po 2300 dolerių (apie 5 tūkst. litų), taip sustiprindami šiuo metu demonstruojamą vienybę.

Demokratų partijos lyderiai seniai baiminosi, jog užsitęsusi priešprieša tarp B.Obamos ir H.Clinton rėmėjų gali pasitarnauti Respublikonų partijos kandidatui į prezidentus, senatoriui Johnui McCainui.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių