B.Obama pasirašė įsakymą blokuoti visas Irano sąskaitas JAV

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį pasirašė įsakymą dėl dalies Iranui taikomų naujų sankcijų įsigaliojimo - taip pat ir pastarosios šalies centriniam bankui, siekiant slopinti Teherano ekonomiką, kai vis labiau stringa problemos, susijusios su branduoline Teherano programa sprendimas.

B.Obama pasirašė įsakymą vykdyti dalį Kongrese pernai priimtų naujų sankcijų tuo metu, kai įtampa santykiuose su Iranu yra itin padidėjusi ir vis labiau plinta spėlionės apie galimą Izraelio smūgį Irano branduoliniams objektams.

Nurodyta blokuoti visą Irano vyriausybės, Irano centrinio banko (ICB) ir visų Irano finansinių įstaigų nuosavybę ir lėšas, kurios yra JAV jurisdikcijoje.

Anksčiau reikalauta, jog JAV įstaigos, užuot blokavusios, atmestų tokias Irano operacijas.

Kongreso daugumos pernai priimtos priemonės taip pat numatė reikalavimą B.Obamai skelbti sankcijas toms užsienio finansų įstaigoms, kurios atlieka operacijas su ICB ir kitomis Irano finansų įstaigomis.

Tokiomis priemonėmis siekiama apriboti Iranui galimybę prieiti prie užsienio finansų, paralyžiuoti jo pelningąją naftos ir energetikos pramonę, atribojant užsienio firmas, kurios palaiko verslo ryšius su Teheranu, nuo JAV finansų sistemos.

Pirmadienį B.Obamos pasirašytame įsakyme pastarosios priemonės dar neminimos, bet Finansų ministerija perspėjo, jog verslo santykius su Iranu palaikančios firmos “rizikuoja” pelnyti JAV bausmes.


Šiame straipsnyje: Barackas ObamaIranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip jau yra

Taip jau yra portretas
Galimybė išlikti TIKRAI nepriklausomiems nuo JAV ir pasaulinio imperializmo (NATO) – vienintelė - turėti atominį ginklą. Tik jis kol kas atbaido maitvanagius... Irake S. Huseinas pasidavė JAV ir tarptautiniam spaudimui, įsileido "stebėtojus", sunaikino savo raketas, atsisakė kurti atominį ginklą ir... buvo apkaltintas atominio ir cheminio ginklo gamyba. Irakas okupuotas, S. Huseinas pakartas ir paskelbta, kad jokių ginklų nerasta... Mat, nesuveikė CŽV provokatorių bandymas įvežti į Iraką branduolinių medžiagų - juos apgavo Huseino žvalgybininkai... Irako niokojimas tebesitęsia iki šiol. Libijoje M. Kadafis sukūrė pasiturinčią valstybę, deja, draugais pasirinko JAV ir ES, kurių vadovai draugiškai apsikabinę su M. Kadafiu, pozuodavo prieš reporterius... Tai truko tol, kol M. Kadafis klusniai vykdė savo „draugų“ nurodymus. Vos tik jis parodė savarankiškumą, siekdamas sukurti vieningą Afrikos sąjungą ir valiutą, kad atsiribotų nuo žlungačio dolerio, tuoj buvo apkaltintas teroru prieš civilius. CŽV ir ES slaptųjų tarnybų vadovaujami samdiniai, padedant NATO aviacijai, M. Kadasfį nuvertė ir sušaudė... Milžiniška JAV ginklų pramonė gamina didžiulius įvairiausių ginklų kiekius. Vieną dieną ateina laikas, kad būtina atlaisvinti sandėlius ir panaudoti tą produkciją. Tada ir prasideda JAV tankų "demokratijos" eksportas į Vietnamą, Kambodžą, Nikaragua... Afganistaną, Iraką, Libiją... Kokie 665 000 lavonu Irake (pagal "Lancet") ir dar keliskart daugiau suluošintų invalidų - smulkmena. Ko nepadarysi vardan tos stebuklingos idėjos, vadinamos DEMOKRATIJA.

Kommunist

Kommunist portretas
Kada pagaliau pasaulis susivienys ir ives sankcijas JAV, nes JAV yra pagrindinis pasaulio teroristas sejantis karus ir zudynes. Ar JAV truksta dar keleto milijonu nuzudytu zmoniu del pilnos laimes. Demokratija, juokdariai, ka bendro turi demokratija ir JAV?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių