Belgų pedofilijos monstras prašosi į laisvę

Siaubūnu vadinamas Marcas Dutroux, praėjusio amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje Belgijoje grobęs, prievartavęs ir žudęs mažametes mergaites, kreipėsi į teismą, kad jam būtų leista gyventi namų arešto sąlygomis. Ar prašymas bus patenkintas?

Nusibodo kalėjime

Belgija iki šiol pašiurpusi. Daugelis mena, kaip 1995–1996 m. viena po kitos šalyje dingdavo mažametės. Niekas neįtarė, kad vieną sykį už vaikų grobimą ir prievartavimą teistas ir už gerą elgesį paleistas M.Dutroux gali vėl imtis siaubingų nusikaltimų.

Tačiau M.Dutroux, regis, atrodo, kad belgai jo poelgius pamiršo. Jis stojo prieš specialųjį teismą, kuris iki šio mėnesio vidurio svarstys, leisti žudikui gyventi namų arešto sąlygomis ar ne.

Išankstinio paleidimo iš kalėjimo prašymą M.Dutroux pateikė atlikęs beveik 16 metų jam skirtos įkalinimo iki gyvos galvos bausmės.

Teismas skyrė M.Dutroux laisvės atėmimą iki gyvos galvos dėl šešių mažamečių ir paauglių mergaičių pagrobimo ir žaginimo praeito amžiaus 10-ajame dešimtmetyje. Dvi iš savo aukų M.Dutroux nužudė, apsvaigindamas narkotikais ir užkasdamas gyvas, dar dvi numarino badu užrakintas rūsyje.

Sustiprintas saugumas

Pedofilo reikalavimas sukėlė tikrą audrą. Daugelis belgų įsitikinę, kad vienas žiauriausių visų laikų šalies nusikaltėlių turi gyventi izoliuotas.

Tačiau pats 57 metų iškrypėlis mano visai kitaip. Maža to, jo žmona dabar tūno ne kalėjime, o vienuolyne, nors tyrėjai išsiaiškino, kad ji taip pat prisidėjo prie nusikaltimų.

Michelle Martin gyvena vienuolyne Malonne mieste. Tiesa, miestelio gyventojai kategoriškai priešinosi teismo sprendimui atkeldinti žudikę čia.

Teismo pastatas Briuselyje tapo tvirtove. Pastatą saugojo net 125 gerai ginkluoti pareigūnai. Tą dieną buvo atšauktas visų kitų bylų nagrinėjimas, žurnalistai taip pat nebuvo įleisti.

Šalia teismo rūmų susirinkęs būrelis protestuotojų reikalavo pakarti M.Dutroux ir skandavo: „Virvę pedofilams!“, „Dutroux turi likti už grotų!“.

Trijų iš nužudytų mergaičių artimieji pareiškė, kad kreipsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre dėl iškrypėlio prašymo išleisti jį į laisvę.

Sadistas ir iškrypėlis

Pedofilas M.Dutroux pasižymėjo ypatingu žiaurumu. Mergaites jis grobė, išnaudojo ir kalino specialiai sukonstruotuose narvuose.

Jam talkino žmona, kuriai dabar 53 metai. Ši dvi mergaites paliko mirti iš bado namo rūsyje, kai jos vyras buvo sulaikytas.

Maža to, M.Dutroux sykį bandė pasprukti nuo teisėsaugos, kai buvo sulaikytas. 1998 m. jis sugebėjo pabėgti, kai buvo gabenamas iš kalėjimo į teismą. Vyras nustūmė pareigūną ir pavogė jo ginklą. Tiesa, po kelių valandų buvo sulaikytas, kai jį atpažino girininkas netoli Prancūzijos sienos.

Po šio incidento iš postų teko pasitraukti dviem Belgijos ministrams ir policijos vadovui.

Sykį net kilo abejonių, ar pedofilas veikė vienas. Belgijoje buvo inicijuotas parlamentinis tyrimas dėl galimo pedofilų tinklo, kurį neva globoja aukšti valdžios ir teisėsaugos pareigūnai. Šie sulaukė kritikos, kad neužkirto kelio siaubingiems nusikaltimams.

Nors komisija policijai ir teisėsaugai pažėrė kritikos, kad pedofilas 1992 m. buvo paleistas iš kalėjimo išbuvęs ten vos trejus metus, nors jam buvo pareikšti kaltinimai penkių mergaičių išžaginimu, parlamentarai nenustatė, kad šalyje veikė koks nors pedofilų tinklas.

Psichiatrai 2004 m. nustatė, kad Šarlerua monstras veikiau yra psichopatas, nei pedofilas. Esą jis neatitinka klasikinio pedofilo bruožų.

„Aukų amžius jam nebuvo svarbiausias veiksnys. Jis grobė, izoliavo savo aukas, manipuliavo jomis“, – teigė ekspertai.

Sabine Dardenne, kuriai buvo 12 metų, kai buvo išvaduota iš pedofilo rūsio, liudijo, jog iškrypėlis jai įrodinėjo, esą saugo nuo gaujų, norinčių ją nužudyti.


M.Dutroux dosjė

• Gimė 1956 m. lapkričio 6 d. Briuselyje, buvo vyriausias iš penkių vaikų šeimoje. Pasak M.Dutroux, tėvai jį nuolatos mušė. Bet jis niekuomet nesakė, kad patyrė seksualinį išnaudojimą.

• Tėvai išsiskyrė 1971 m. Tada M.Dutroux paliko namus. Sulaukęs 18-os, pirmąsyk vedė.

• Pasak pirmosios M.Dutroux žmonos, jis buvo žavus, tačiau mėgstantis manipuliuoti silpnesnės valios žmonėmis.

• 1979 m. M.Dutroux pirmąsyk sulaikytas už vagystes, plėšikavimą ir narkotikų laikymą.

• 1986 m. M.Dutroux sulaikytas už penkių mergaičių pagrobimą ir išžaginimą. 1989 m. teismas jį pasiuntė už grotų. M.Dutroux buvo skirta 13 metų kalėjimo bausmė. Tačiau 1992 m. už gerą elgesį jis buvo paleistas.

M.Dutroux išpuolių chronologija

– 1995 m. birželio 24 d. rytinėje Belgijos dalyje M.Dutroux pagrobė ir išžagino 8 metų Julie Lejeune ir Méllissą Russo. Rugpjūčio 22 d. Ostendės mieste dingo 17 metų An Marchal ir 19 metų Eefje Lambrecks.

– 1996 m. gegužę pietiniame Turnė mieste pagrobė 12 metų S.Dardenne. Rugpjūčio 9 d. Bertri mieste buvo pagrobta 14 metų Laetitia Delhez. Rugpjūčio 13 d. policija sulaikė M.Dutroux, pedofilo žmoną M.Martin ir jųdviejų pažįstamą Michelą Lelièvre’ą. Po dviejų dienų pareigūnai išgelbėjo L.Delhez ir S.Dardenne. Mergaitės buvo uždarytos į rūsį M.Dutroux namuose Šarlerua mieste. Taip pat buvo sulaikytas Michelas Nihoulas, verslininkas iš Briuselio. Rugpjūčio 17 d. M.Dutroux namuose Sars-la-Buissière mieste rasti J.Lejeune ir M.Russo lavonai. Po dienos M.Dutroux ir M.Lelièvre’as pripažino kaltę. Rugsėjo 3 d. pareigūnai namo kieme surado A.Marchal ir E.Lambrecks kūnus. Rugsėjo 25 d. M.Dutroux buvo nuteistas už žmogžudystę. Tyrėjai paskelbė, kad Belgijoje gali egzistuoti pedofilijos tinklas. Spalio 17 d. Belgijos parlamentas inicijavo tyrimą, tuo metu Briuselyje įvyko masinės demonstracijos prieš teisėsaugą.

– 1997 m. parlamentarai paskelbė atskaitą, kurioje teigė, kad policija neatliko visų savo pareigų. Taip pat kritika pareikšta kitoms teisėsaugos institucijoms.

– 1998 m. parlamentas paskelbė antrąją ataskaitą. Jos išvadose paminėjo, kad pedofilas M.Dutroux veikė vienas ir neturi ryšių su galbūt esančiu pedofilų klanu. Kovo 11 d. psichiatrai konstatavo, kad M.Dutroux – ne pedofilas, o psichopatas. Balandžio 23 d. M.Dutroux pabėgo iš teismo, tačiau buvo po kelių valandų sugautas netoli Prancūzijos sienos. Po šio incidento atsistatydino Belgijos vidaus reikalų ministras Johanas Vande Lanotte’as ir teisingumo ministras Stefaanas de Clerckas.

– 2000 m. M.Dutroux buvo nuteistas penkerių metų laisvės atėmimo bausme už bandymą pabėgti iš teismo.

– 2002 m. M.Dutroux viešai pareiškė, kad jis yra pedofilų klano dalis.

– 2003 m. Belgijos teisingumo departamentas pareiškė, kad tyrimas dėl galimo pedofilo klano egzistavimo Belgijoje turėtų būti atnaujintas.

– 2004 m. M.Dutroux stojo prieš teismą Arlono mieste netoli Liuksemburgo sienos. Liepą jis buvo nuteistas kalėjimo iki gyvos galvos bausme. Jo žmonai tuomet 44 metų M.Martin skirta 30 metų kalėjimo bausmė.

– 2012 m. M.Martin buvo paleista iš kalėjimo ir iškeldinta į vienuolyną. Belgijoje kilo nepasitenkinimo banga. Rugsėjo 14 d. M.Dutroux pareikalavo gyventi namų arešto sąlygomis su elektronine apyranke.

– 2013 m. M.Dutroux stojo prieš specialųjį teismą, kuris nagrinėja jo prašymą leisti likusią bausmę atlikti namų arešto sąlygomis su specialiu elektroniniu stebėjimo įtaisu. Sprendimas dėl M.Dutroux prašymo bus priimtas ne anksčiau kaip vasario 18 d. Jeigu prašymas bus patenkintas, vykdyti jis bus pradėtas ne anksčiau kaip balandžio 30 d.

Pedofilo aukos

• Julie Lejeune, 8 metų, mirė nuo bado

• Melissa Russo, 8 metų, mirė nuo bado

• An Marchal, 17 metų, užkasta kieme

• Eefje Lambrecks, 19 metų, užkasta kieme

• Sabine Dardenne, tada 12 metų, – išgyveno

• Laetitia Delhez, tada 14 metų, – išgyveno


Šiame straipsnyje: pedofilaspedofilijaBelgija

NAUJAUSI KOMENTARAI

fdyjhf

fdyjhf portretas
pedofilijos nera, ja vencke sugalvojo

šlykštu

šlykštu portretas
manau ,kad iškrypėlis šiais laikais taps belgijos tautos didvyris.

Manau

Manau portretas
Manau, kad mirties bausmė tokiems būtina.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių