Belgijoje kurčnebyliai dvyniai ryžosi eutanazijai

Kurčnebyliai identiški dvyniai pasinaudojo dešimtmetį Belgijoje galiojančiu eutanazijos įstatymu, nusprendę oriai pasitraukti iš gyvenimo, kai pradėjo silpti jų regėjimas, šeštadienį pranešė flamandų žiniasklaida.

Ši precedento neturinti istorija prasidėjo prieš kelerius metus, kai Antverpeno apylinkėse gyvenę 45 metų vyrai, visą gyvenimą miegodavę viename tame pačiame kambaryje, pradėjo akti, pranešė dienraštis „Het Laatste Nieuws“, remdamasis pranešimais prancūzų kalba.

Briuselio gydytojai palaikė dvynių reikalavimą leisti jiems mirti gruodžio 14 dieną, nors nė vienas iš brolių nesirgo mirtina liga.

Praėjus kelioms dienoms po jų mirties, Belgijos socialistai pasiūlė eutanazijos gyvenimo pataisą, kuri taip pat leistų prašyti pasitraukti iš gyvenimo nepilnamečiams ir sergantiems Alzheimerio liga.

2002 metais Belgiija tapo antrąja po Nyderlandų eutanaziją įteisinusia šalimi.

Kaip rodo oficiali statistika, 2011 metais šiuo įstatymu buvo pasinaudota 1 133 kartus; lengvos mirties dažniausiai prašydavo paskutinės stadijos vėžiu sergantys žmonės.


Šiame straipsnyje: eutanazijaBelgijakurtumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

VA

VA portretas
Ir Lietuvai labai reikalingas istatymas.

toks

toks portretas
Matyt buvo visiski idiotai.Zmogus ne gyvulys kuri galima uzmigdyti.

2-am

2-am portretas
o tamsta bent minutelei isivaizduojate save ju vietoj-zmones buvo kurti,o dar butu apake.Paaiskinkit kokiu budu jiems butu teke bendrauti su juos priziurinciais zmonem.Va jie tai suprato koks gyvenimas ju laukia,todel ir ryzos .Nemanykit,kad labai lengva buvo jiems apsispresti...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių