Bėgimas į Vokietijos viršukalnę baigėsi tragiškai

Du žmonės žuvo ir šeši smarkiai peršalo sekmadienį per bėgimą į aukščiausią Vokietijos viršukalnę Cugšpicę.

Nukentėjusieji, bandę įveikti 2 962 metrų aukščio Bavarijos Alpių viršukalnę, buvo sraigtasparniais nugabenti į Garmišo-Partenkircheno kliniką.

Kasmet šiame renginyje dalyvauja šimtai mažojo kalnų maratono bėgikų-mėgėjų, kurie iki finišo turi įveikti maždaug 16 kilometrų atstumą, tikėdamiesi pagerinti dabartinį 2 val. 3 min. rekordą. Paprastai įkopti į šį kalną reikia apie 9 valandų.

Bėgimas prasidėjo sekmadienį Austrijos teritorijoje pliaupiant lietui, kuris kylant į kalną perėjo į sniegą. Ekstremalaus sporto gerbėjams, vilkintiems tik trumpomis sportinėmis kelnaitėmis ir marškinėliais, teko bėgti 10 centimetrų gylio sniegu pučiant stipriam ir šaltam vėjui.

Pasak Bavarijos Raudonojo Kryžiaus, daugelis bėgimo dalyvių esant tokioms atšiaurioms sąlygoms greitai pasitraukė iš trasos.

Iš keturių gelbėtojų sraigtasparnių tik dviem pavyko pasiekti bėgikus per storą debesų sluoksnį ir paimti nukentėjusiuosius. Dviejų bėgikų - 41 ir 45 metų amžiaus Vokietijos piliečių išgelbėti nepavyko. Jie mirė nuo išsekimo ir šalčio.

Renginio dalyviai griežtai kritikavo vietos valdžią už tai, kad bėgimas dėl prastų oro sąlygų nebuvo atšauktas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių