Be rankų ir kojų perplaukė sąsiaurį tarp JAV ir Rusijos salų

Prancūzas Philippe'as Croizonas, kuriam amputuotos rankos ir kojos, penktadienį perplaukė Beringo sąsiaurį, skiriantį Ameriką nuo Azijos, baigdamas savo žygį perplaukti jūras tarp visų žemynų.

Plaukikas kovojo su stipriomis srovėmis ir užšalimui artima vandens temperatūra, tačiau sėkmingai įveikė apie keturių kilometrų atstumą tarp JAV Mažojo Diomedo salos ir Rusijai priklausančios Didžiojo Diomedo salos per 1 val. 20 minučių.

„Šis plaukimas buvo sunkiausias mano gyvenime - vandens temperatūra 4 laipsniai Celsijaus, stiprios srovės“, - smarkiai susijaudinęs Ph.Croizonas sakė naujienų agentūrai AFP, pasiekęs Rusijos salą.

„Mes tai padarėme“, - pridūrė 44 metų prancūzas, kurį šiame žygyje lydėjo 35 metų ilgų distancijų plaukikas Arnaud Chassery.

Nuo šių metų gegužės jie abu perplaukė tris kitus sąsiaurius, skiriančius žemynus, o įveiktas penktadienį buvo jiems paskutinis.

Jie plaukė per vandenyną iki Rusijos ir JAV teritorinius vandenis skiriančios ribos ir kelis šimtus metrų plaukė per Rusijos vandenis, kad pasiektų Azijai priskiriamą salą.

Plaukikai atvyko į Aliaskai priklausančią Mažojo Diomedo salą žvejybos laivu praeitą sekmadienį, tačiau plaukimas per sąsiaurį buvo atidėtas keturioms dienoms dėl smarkios audros, kurios vėjo greitis siekė 140 kilometrų per valandą.

Per pastaruosius tris mėnesius jie nuplaukė iš Papua Naujosios Gvinėjos į Indoneziją, įveikdami sąsiaurį tarp Okeanijos ir Azijos, taip pat per Raudonąją jūrą iš Egipto į Aziją - tarp Afrikos ir Azijos; iš Ispanijos į Maroką - tarp Europos ir Afrikos.

Ph.Croizonui buvo amputuotos galūnės, kai 1994 metais patyrė daugiau nei 20 tūkst. voltų elektros krūvį, mėgindamas nuimti televizijos anteną nuo namo stogo. Dabar jis plaukioja naudodamasis prie protezų pritvirtintais plaukmenimis.

Plaukikas pareiškė, kad jo pasiekimas yra drąsinanti žinia kitiems neįgaliesiems.

„Sakau jiems: viskas įmanoma, viską galima padaryti, kai turi valios nugalėti save. Mes visi lygūs - neįgalūs ir įgalūs žmonės visuose žemynuose“, - pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ooo hoo

ooo hoo portretas
O tai naujiena. Aš būdamas be proto apsiženyjau.......................................................................................
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių