Banko „Barclays“ vadovas gaus iki 3 mln. svarų premiją

Didžiosios Britanijos banko „Barclays“ vykdomasis direktorius Bobas Diamondas gaus iki 3 mln. svarų (12,5 mln. litų) premiją už savo darbą 2011 metais, sekmadienį pranešė žiniasklaida.

Laikraštis „The Sunday Times“ nurodė, kad „Barclays“ vadovas gali tikėtis 2 mln. svarų (8,3 mln. litų) priedo prie atlyginimo, o sekmadieninis laikraštis „Sunday Telegraph“ nurodė, kad premijos suma gali būti 2,5-3 mln. svarų (10,4-12,5 mln. litų).

„Be to, jis gavo 1,35 mln. svarų (5,4 mln. litų) atlyginimą ir galėjo gauti ilgalaikių skatinamųjų priedų, vertų 6,75 mln. svarų (28,1 mln. litų), kurie bus išmokėti per trejus metus“, - rašo „Sunday Telegraph“.

Tiksli šių priedų suma paaiškės tik kovo antroje pusėje, kai „Barclays“ paskelbs duomenis apie savo darbuotojų atlyginimus metinėje ataskaitoje.

Bankas, kuris savo metinės veiklos rezultatus paviešins ateinantį penktadienį, pernai tikriausiai uždirbo 6 mlrd. svarų (24,9 mlrd. litų) ikimokestinio pelno, pridūrė laikraštis, remdamasis analitikų vertinimais.

Šie rezultatai būtų artimi 2010 metų pasiekimam, kai „Barclays“ ikimokestinis pelnas siekė 6,06 mlrd. svarų, o grynasis pelnas - 3,56 mlrd. svarų.

Dosnios premijos B.Diamondui, kuris yra JAV pilietis, gali išprovokuoti pasipiktinimą Didžiojoje Britanijoje, kurioje pastaruoju metu dažnai buvo protestuojama prieš finansų pasaulio ekscesus.

Škotijos karališkojo banko (RBS) vadovas Stephenas Hesteris praeitą mėnesį buvo priverstas atsisakyti 963 tūkst. svarų priedo.

Šios premijos dydis išprovokavo pasipiktinimą visuomenėje, kuriai tenka sunki vyriausybės vykdomų biudžeto išlaidų taupymo priemonių našta, juolab, kad 82 proc. RBS akcijų iki šiol priklauso mokesčių mokėtojams, nes jam teko suteikti finansinio gelbėjimo paketą 2008 metais.

Iš buvusio RBS vadovo Fredo Goodwino sausio pabaigoje taip pat buvo atimtas Didžiosios Britanijos riterio titulas, atsižvelgus į reikalavimus nubausti jį dėl RBS krizės, kuris šaliai iki šiol kainavo 45,5 mlrd. litų.

B.Diamondas už savo darbą 2010 metais, kai jis vadovavo investicijų bendrovei „Barclays Capital“, gavo 6,5 mln. svarų metinę premiją.

Britanijos žiniasklaidos pramintas „100 mln. svarų bankininku“ dėl milžiniškų priedų, kurie jam buvo mokami prieš prasidedant finansų krizei, B.Diamondas atsisakė savo premijos 2009 metais.


Šiame straipsnyje: Bobas DiamondasBarclays

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių