Bagdade per sprogimus ir ministerijos užpuolimą žuvo 18 žmonių

Bagdade per koordinuotus bombų sprogimus ir įžūlų Teisingumo ministerijos pastato netoli akylai saugomos vadinamosios Žaliosios zonos puolimą ketvirtadienį žuvo 18 žmonių, pranešė pareigūnai ir medikai.

Šie išpuoliai surengti likus kelioms dienoms iki 10-ųjų JAV vadovaujamos invazijos Irake metinių bei beveik mėnesiui iki pirmųjų per pastaruosius trejus metus rinkimų.

Kol kas jokia grupuotė atsakomybės dėl šio smurto neprisiėmė, tačiau su al-Qaeda susiję sunitų kovotojai dažnokai puldinėja pareigūnus ir įstaigas, siekdami destabilizuoti padėtį Irake.

Mažiausiai trys sprogimai nugriaudėjo sostinės Alavio rajone maždaug 13 val. 30 min. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku, pranešė pareigūnai ir liudininkai.

Maždaug tuo pačiu metu kovotojai mėgino pulti gretą esančią Teisingumo ministeriją, bet jiems nepavyko.

Iš viso žuvo 18 žmonių ir mažiausiai 30 sužeista per minėtus išpuolius, nurodė vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas ir patvirtino vienas medikas.

Užpultieji pastatai yra greta Žaliosios zonos komplekso Bagdado centre; šioje zonoje yra parlamentas, premjero įstaiga, JAV ir Didžiosios Britanijos ambasados.

„Keli teroristai mėgino prasiskverbti į Teisingumo ministeriją“, - sakė Irako kovos su terorizmu tarnybos atstovas Sabahas Noori (Sabahas Nuris), kuris pridūrė, kad sprogdinimų atakos buvo koordinuotos su mėginimu patekti į ministeriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių