B. Obama pasišaipė iš D. Trumpo ir jo paskleistų gandų

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pasišaipė iš milijardieriaus Donaldo Trumpo, sakydamas, kad jo nesutarimai su šiuo nekilnojamo turto magnatu siekia dar tuos laikus, kai „mudu kartu augom Kenijoje“.

B.Obama šmaikščiai atsiliepė apie ekscentrišką milijardierių televizijos pokalbių laidoje „The Tonight Show with Jay Leno“ po to, kai D.Trumpas atgaivino tarp konservatorių populiarią sąmokslo teoriją, esą juodaodis šalies vadovas iš tikrųjų yra gimęs ne Jungtinėse Valstijose.

„Visa tai mena laikus, kai mudu kartu augom Kenijoje“, - pajuokavo B.Obama, atvykęs į NBC televizijos laidos filmavimą Kalifornijoje per savo 40 valandų kelionę po aštuonias valstijas.

„Mes nuolat susidurdavome vienas su kitu futbolo aikštėje. Jis nebuvo labai geras (žaidėjas) ir dėl to pyko“, - tęsė Havajuose gimęs B.Obama, kurio motina yra baltaodė amerikietė, o tėvas kilęs iš Kenijos.

„Kai galiausiai persikėlėme į Ameriką, maniau, kad viskas baigsis“, - prezidentas sakė plačiai šypsodamasis, tačiau pripažino, kad iš tikrųjų nėra asmeniškai pažįstamas su D.Trumpu.

D.Trumpas, kuris taip pat yra dalyvavęs keliose televizijos realybės laidose, anksčiau atsidūrė dėmesio žiniasklaidos centre, pažadėjęs paskelbti „labai, labai didelį“ pranešimą apie B.Obamą savo paskyrose socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“.

Tačiau verslininkas savo pažado kol kas neištesėjo.

Penkių minučių trukmės pranešime jis tiesiog priminė sąmokslo teoriją, jog B.Obama yra gimęs ne Jungtinėse Valstijose, todėl Baltuosius rūmus užėmė neteisėtai.

D.Trumpas pareikalavo, kad prezidentas paviešintų savo koledžo baigimo ir paso duomenis, sakydamas, jog jeigu tai būtų padaryta iki spalio 31 dienos, jis paaukotų 5 mln. dolerių labdaros fondui, kurį galėtų pasirinkti B.Obama.

Kalbėdamas su laidos vedėju Jay Leno, B.Obama taip pat juokavo, jog debatai su jo varžovu respublikonu Mittu Romney skiriasi nuo ginčų su žmona tuo, kad „su Michelle, aš nusileidžiu dėl kiekvieno punkto“. Tačiau prezidentas pripažino, kad jam nepavyko užmegzti ryšio su amerikiečiais per pirmuosius prezidentinius debatus spalio pradžioje, kuriuose jis pasirodė blankiai.

„Aišku, man tą vakarą nesisekė, nes visa tų debatų esmė - užtikrinti, kad Amerikos žmonės suprastų, kas pastatyta ant kortos, -pažymėjo B.Obama. - Jeigu neturi energijos ir nepateiki pranešimo, kuris priverčia žmones spragtelėti pirštais ir pasakyti “Suprantu„, tu neatlieki savo darbo.“

B.Obama taip pat sakė, kad prezidentinių debatų kontekstas buvo dirbtinai išpūsta problema, tačiau pajuokavo, jog jam vis geriaus sekėsi per trejas žodines dvikovas su respublikonu.

Prezidentas taip pat pateikė savo prognozes dėl Didžiosios beisbolo lygos pasaulio serijos rungtynių, prasidėjusių trečiadienio vakarą.

B.Obama sakė, kad San Fransisko „Giants“ yra puiki komanda, tačiau jis sergantis už Detroito „Tigers“. Naudodamasis proga, prezidentas pakreipė kalbą apie vieną iš svariausių savo kadencijos pasiekimų - trijų didžiausių JAV automobilių gamintųjų išgelbėjimą nuo žlugimo.

„Aš nenorėjau, kad Detroitas bankrutuotų“, - pabrėžė B.Obama, kurio žodžius buvo galima suprasti kaip užuominą į M.Romney straipsnį dienraštyje „The New York Times“, kuriame respublikonas reiškė nepritarimą automobilių gamintojų gelbėjimui. Tas straipsnis vadinosi „Leiskit Detroitui bankrutuoti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių