Australijoje per potvynius žuvo pirmasis žmogus

Australijos policija sekmadienį surado palaikus moters, kurios automobilis šalies šiaurės rytuose per didelį potvynį buvo nuneštas nuo kelio  ir kuri tapo pirmąja šių potvynių auka.

"Praėjusį vakarą buvo surasti palaikai moters, kurią srovė pasigavo iš automobilio, (jai) bandant kirsti vieną užlietą kelią ant pylimo", - žurnalistams sakė policijos atstovė.

Ta 41 metų moteris kolonoje su kitu automobiliu važiavo iš šalies centre esančio Maunt Aizos į Berktauną šiaurinėje Karpentarijos įlankoje, kai potvynio vanduo abu automobilius nušlavė nuo kelio.

Policininkams pavyko išgelbėti su suaugusiuosius bei du vaikus iš pirmojo automobilio ir suaugusįjį bei tris vaikus iš antrojo automobilio, bet tos moters nebuvo galima pasiekti, o paskui ji dingo.

Gelbėtojai su valtimis ir policininkai su sraigtasparniu visą naktį nesėkmingai jos ieškojo.

Ieškotojai tos moters palaikus aptiko maždaug 10 val. 20 min. šiandien, maždaug 2 km nuo kelio, nurodė pareigūnai.

Paieškos sausumoje ir iš oro tęsėsi netoli pakrantėje esančio Gladstouno miesto, potvynių epicentre, kur šeštadienį po pietų nuskendus žvejybinei valčiai dingo 38 metų vyras.

Pareigūnai apskaičiavo, kad nuo šių potvynių, kurie vadinami "biblinių mastų" nelaime, nukentėjo iki 200 tūkst. žmonių. Vanduo nuo išorinio pasaulio atkirto ir užliejo ištisus miestus tokioje teritorijoje, kuri savo dydžiu prilygsta Prancūzijai ir Vokietijai drauge sudėjus.

 


Šiame straipsnyje: potvynisAustralija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių