Australijoje aptiktas gigantiškas aukso grynuolis

Ekspertus nustebino aukso ieškotojas mėgėjas, kuris Australijos Viktorijos valstijoje rado 5,5 kilogramo sveriantį aukso grynuolį.

Vyras, naudodamas rankinį metalo detektorių, grynuolį trečiadienį aptiko 60 centimetrų gylyje prie Ballarato miesto, britų transliuotoją BBC cituoja portalas lrt.lt.

Skaičiuojama, kad jo vertė gali siekti daugiau kaip 300 tūkst. Australijos dolerių (315 tūkst. JAV dolerių).

Vietos aukso ekspertai teigia, kad šioje vietovėje aukso ieškota keletą dešimtmečių, tačiau tokių radinių kol kas nepasitaikė.

„Aš aukso ieškau ir juo prekiauju du dešimtmečius. Neprisimenu, kada netoliese buvo rastas didesnis nei 100 uncijų (2,8 kilogramų) grynuolis. Tai labai svarbus mineralo pavyzdys. Aukso karštinė tęsiasi 162 metus, o Ballarde vis dar aptinkama grynuolių. Tai negirdėta“, – teigė Cordellis Kentas, vietos parduotuvės savininkas.

Aukso kaina Australijoje šiuo metu siekia apie 1,6 tūkst. Australijos dolerių už unciją, o tai reiškia, kad radinys gali būti vertas 283,2 tūkst. Australijos dolerių, tačiau jo retumas ir faktas, kad jis sveria daugiau nei kilogramą, jo vertę dar padidina, teigia C. Kentas.

Australijos žiniasklaidai jis teigė, kad aukso ieškotojas naudojo labai modernų metalo detektorių, o tai reiškia, kad galėjo auksą aptikti gana giliai po žeme vietovėje, kuri ir praeityje ne kartą buvo apieškota.

„Toks radinys suteikia žmonėms vilties. Ir aš svajoju ką nors panašaus rasti, o ieškau jau daugiau kaip du dešimtmečius“, – jį citavo „Ballarat Courier“.

„Neabejoju, kad daugybė žmonių vėl susidomės aukso kasyklomis, tai suteikia žmonėms vilties. Nėra nieko smagiau, kaip iškasti pinigus“, – sakė C. Kentas.


Šiame straipsnyje: auksasgrynuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

manasis

manasis portretas
Aš ten vakar pamečiau.

Vasia

Vasia portretas
Pasiseke kazkokiam idiotui.... Bl...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių