Atsakomybę už išpuolius Irake prisiėmė „Al Qaeda“. Žuvusių - 56

Irake veikianti tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl virtinės išpuolių, per kuriuos žuvo 56 žmonės, o dar per 220 buvo sužeisti, sakoma trečiadienį džihadistų forumuose paskelbtame pranešime.

„Tai, ko sulaukėte antradienį ... yra pirmasis etapas, po kurio, jeigu Dievas panorės, bus įvykdytas kerštas už tuos, kuriems įvykdėte egzekuciją“, - sakoma grupuotės „Irako islamo valstybė“ (ISI) pranešime.

Antradienį Irake įvyko bent 20 sprogdinimų ir kitų ginkluotų incidentų su šaudymu, daugelis jų - šiitiškuose rajonuose Bagdade per rytinį eismo piką.

Šios atakos buvo surengtos JAV pajėgų vadovaujamos invazijos į Iraką, kurios tikslas buvo sukurti stabilų, demokratišką Vakarų šalių sąjungininką Artimuosiuose Rytuose, pradžios 10-ųjų metinių išvakarėse.

ISI pranešime tie išpuoliai vadinami greituoju atsaku į Irako teisingumo ministro pirmadienį išsakytą pareiškimą, kad vyriausybei niekas nesutrukdys vykdyti prieštaringai vertinamų egzekucijų.

Pernai Irake mirties bausmė buvo įvykdyta bent 129 žmonėms, taip pat įvykdytos kelios masinės egzekucijos. Per vieną iš jų mirties bausmė buvo įvykdyta 21 žmogui.


Šiame straipsnyje: ĮrakasAl Qaedasprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių