Atominės jėgainės statyba Astrave juda į priekį

Baltarusija baigė darbus, būtinus pradėti atominę jėgainę – nutiesė kelius ir geležinkelį, iki atominės aikštelės atvedė visas komunikacijas.

Parengiamieji darbai atominės jėgainės statybai šalia  Lietuvos ir Baltarusijos sienos, už 50 kilometrų nuo Vilniaus, baigti, skelbia Baltarusija.

Astrave pastatyti namai statybininkams, kyla atomininkų miestelis, administracinis ir laboratorijos pastatai. Planuojami septyni daugiaaukščiai.

Nuo Astravo pro atominės jėgainės aikštelę ir iki pat jos nutiestos naujos kelių magistralės. Jos veda iki greitkelių Vilnius–Polockas ir Minskas–Vilnius.

Iki atominės jėgainės aikštelės atvestos visos komunikacijos, pastatytos techninės stotys. Įrengti nauji keliai, nuo Gudagojo geležinkelio mazgo iki atominės jėgainės aikštelės nutiesta geležinkelio linija.

Pasak Atominės jėgainės statybos direkcijos, jau lyginama būsimos jėgainės statybos aikštelė.

Kaip skelbiama, pagrindiniai darbai prasidės kitų metų pavasarį, kur numatytas elektrinės reaktorių skyrius. Dar po metų bus pradėti antžeminiai darbai – montuojami įrenginiai.

2,4 tūkst. megavatų jėgainės statyba truks penkerius metus. Pirmą bloką planuojama paleisti 2017-aisiais, po metų – antrą.

Po ilgų Baltarusijos derybų su Rusija dėl pirmosios Baltarusijos atominės jėgainės statybos spalio pabaigoje pagaliau pasirašyta sutartis. Atominę jėgainę statys Rusijos valstybinė korporacija „Rosatom“.

Tačiau dėl atominės statybos ir toliau verda aistros.Visuomeninės iniciatyvos – „Astravo elektrinė – tai nusikaltimas“ koordinatorius, buvęs vietos mokytojas, gyvenantis šalia Astravo, Mikalajus Ulasevičius dėl statybos į teismą padavė prezidentą Aleksandrą Lukašenką. Baltarusijos Aukščiausiasis teismas skundą nagrinėti atsisakė.


Šiame straipsnyje: Astravasatominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

vln

vln portretas
mes statysim ir baltarusiai statys -taip kad yra paritetas ,,,lauksim veziniu susirgimu padidejimo

mizantropas

mizantropas portretas
tai reiškia, kad rusija, padedama baltarusijos, stengiasi užspęsti Lietuvą į kampą statydama šias atomines. Todėl mes turime nors per savo šalį nepraleisti jokio tranziti į šias šalis, taip pat ir žmonių.

miestelenas

miestelenas portretas
kai baltarusiai pastatys ae-tai gal vilniuj kaip kompensacija reiks maziau moket uz elektra.juk miestas rasis ae sanitarinej zonoj...nors cia vilnius islostu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių