Artimieji džiaugiasi: O. Pistorius paleidžiamas už užstatą

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) teisėjas penktadienį po pietų paskelbė, jog nuspręsta paleisti už užstatą Oscarą Pistorių, kuris teisiamas dėl savo meilužės, manekenės Reevos Steenkamp (Revos Stenkamp) nužudymo.

Magistrato teisėjas Desmondas Nairas sausakimšam Pretorijos teismui pareiškė, kad nėra grėsmės, jog O.Pistorius pabėgtų, taip pat sakė, kad teisiamasis nekelia pavojaus visuomenei.

O.Pistoriaus artimieji ir draugai džiugiai sutiko šį sprendimą.

Magistrato nurodytas užstatas - vienas milijonas randų (apie 295 tūkst. litų). O.Pistorius turės vengti savo namų ir liudininkų, atiduoti turimus pasus, du kartus per savaitę registruotis policijoje, jam draudžiama gerti alkoholį. Bylos svarstymas atidėtas iki birželio 4 dienos.

Šią savaitę teismas išgirdo dramatiškus liudijimus apie tai, kaip sprinto žvaigždė vasario 14-ąją - Šv.Valentino dieną - savo prabangiuose namuose paryčiais nušovė draugę R.Steenkamp.

26 metų O.Pistoriaus gynėjai sako, kad tas nužudymas buvo tragiška klaida ir kad jis nusipelno būti paleistas už užstatą, kad galėtų pasirengti viso pasaulio dėmesį patraukusiai bylai. „Jis niekada niekur negalės nuvykti nepastebėtas“, - penktadienį teismui sakė jo advokatas Barry Rouxas.

Tačiau jis pripažino, kad jo klientui gali būti pateikti kaltinimai nužudymu.

O.Pistoriaus abi kojos žemiau kelių dar kūdikystėje buvo amputuotos ir jis bėgioja su specialiais anglies pluošto protezais.

Kaltintojai tvirtina, kad sportininkas įvykdė tyčinę žmogžudystę, kai paleido keturis šūvius į tualeto duris, už kurių buvo jo draugė. Kulkos 29 metų R.Steenkamp pataikė į galvą, klubą ir ranką.

„Negali atsidurti mirusio žmogaus vietoje. Tai turėjo būti siaubinga. Tai buvo ne vienas šūvis. Buvo keturi šūviai“, - penktadienį sakė kaltintojas Gerrie Nelas.

Ketvirtadienį policija nuo bylos nušalino jos vyriausiąjį tyrėją, nes paaiškėjo, kad jam pačiam gresia septyni kaltinimai bandžius nužudyti, susiję su incidentu, kai jis šaudė į mikroautobusą. Nušalintą tyrėją pakeitė vyriausiasis PAR detektyvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių