Arnoldas Schwarzeneggeris memuaruose išklos visą tiesą

Arnoldas Schwarzeneggeris rašo prisiminimų knygą apie savo kelią į šlovę ir neįtikėtinus gyvenimo vingius nuo Austrijoje gimusio kultūrizmo čempiono iki Holivudo veiksmo filmų žvaigždės ir Kalifornijos gubernatoriaus posto.

64 metų A.Schwarzeneggeris gegužę paskelbė, jog skiriasi su savo žmona Maria Shriver, anksčiau prisipažinęs, kad susilaukė sūnaus su savo buvusia namų tvarkytoja. Tačiau leidykla „Simon & Schuster“ nurodė, kad garsenybė savo antroje autobiografijoje pateiks „savo amerikietiškosios svajonės įkūnijimo kroniką“.

Leidykla užsitikrino memuarų knygos „Prisiminti viską: neįtikėtinai tikroviška mano gyvenimo istorija“ (Total Recall: My Unbelievably True Life Story) leidybos teises, kai A.Schwarzeneggeris pradėjo ją rašyti pernai. Šie memuarai bus išleisti ateinančių metų spalį.

Knygoje, kurios pavadinimas siejasi su 1990 metų filmu „Prisiminti viską“ (Total Recall), sukurtu A.Schwarzeneggerio karjeros kine viršūnėje, bus pasakojama apie gyvenimą žmogaus, kuris paauglystėje pradėjo kilnoti svarsčius viename Austrijos kaime, vėliau pelnė titulą „Misteris Visata“ ir persikėlė gyventi į Jungtines Valstijas, būdamas 21 metų.

A.Schwarzeneggeris aprašys savo gyvenimą Kalifornijos miestelyje Venis Biče, kur jis treniruodavosi sporto klube „Gold's Gym“ ir septynis kartus pelnė titulą „Misteris Olimpija“. Ilgainiui jam pavyko atsikratyti sodrios vokiškos tarsenos ir pradėti karjerą kine. Pirmuoju A.Schwarzeneggerio proveržiu tapo vaidmuo 1982 metų magiškos fantastikos filme „Konanas Barbaras“ (Conan The Barbarian).

 

Naujoje knygoje pasakojama, kaip „kieto“ didžiojo ekrano veikėjo įvaizdį, įkūnytą filmuose „Terminatorius“ (Terminator), pakeitė karjera versle - pavydžiui, vadovaujant restoranų tinklui „Planet Hollywood“, taip pat vėlesnė karjera politikoje. Išrinktas Kalifornijos gubernatoriumi A.Schwarzeneggeris pelnė daugelio susižavėjimą, didelį dėmesį skyrė aplinkos apsaugai.

Tačiau praėjus keturiems mėnesiams po kadencijos pabaigos, A.Schwarzeneggeris gegužę pareiškė stabdantis derybas dėl savo vaidmens naujoje „Terminatoriaus“ dalyje ir kituose Holivudo projektuose, siekdamas sutelkti dėmesį į asmenines bėdas, kai paaiškėjo, jog buvusi jo namų tvarkytoja prieš 13 metų slapta susilaukė jo vaiko.

Po šio paviešinimo A.Schwarzeneggeris sulaukė žiniasklaidos pašaipų, o kai kurie kanalai jį praminė Sperminatoriumi. Tuo tarpu M.Shriver, priklausanti JAV politinei Kennedy dinastijai, liepą pateikė prašymą nutraukti 25 metus gyvenusią santuoką dėl „neišsprendžiamų prieštaravimų“.

Sutuoktiniai augino keturis vaikus, tarp jų paauglį Christopherį, kuris liepą patyrė sunkią traumą, plaukiodamas banglente.

A.Schwarzeneggeris vėliau planavo vaidinti veiksmo filmuose „Paskutinė dvikova“ (Last Stand) ir „Nesunaikinami 2“ (The Expendables 2).

„Simon & Schuster“ atstovė nesutiko komentuoti, ar naujuose memuaruose taip pat bus kalbama apie A.Schwarzeneggerio skyrybas ir sekso skandalą. Ši knyga bus išleista Jungtinėse Valstijose, Australijoje, Kanadoje, Indijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

„Niekieno gyvenimo istorija negali būti netgi lyginama su šia. Iš neturtingo imigranto iškilti iki pasaulinės klasės atleto, didžiausios pasaulyje kino žvaigždės ir Kalifornijos gubernatoriaus yra neįtikėtina kelionė“, - sako „Simon & Schuster“ leidėjas Jonathanas Karpas.

A.Schwarzeneggerio pirmoji knyga „Kultūristo lavinimas“ (The Education of a Bodybuilder) buvo nuolat leidžiama nuo pat pirmojo leidimo 1977 metais.


Šiame straipsnyje: Arnoldas Schwarzeneggeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių