Armėnijoje pašautas kandidatas į prezidento postą

Vienas iš kandidatų į Armėnijos prezidento postą ketvirtadienio vakarą sostinėje Jerevane buvo pašautas nežinomo užpuoliko, likus mažiau nei mėnesiui iki rinkimų, pranešė policija.

Nacionalinio apsisprendimo sąjungos vadovas Paruiras Airikianas buvo užpultas Jerevano centre, pakeliui į namus, naujienų agentūrai News.am sakė policijos atstovas Ačotas Agaronianas.

Kulka pataikė į buvusio SSRS laikų disidento krūtinės viršutinę dalį, ir kandidatas buvo išvežtas į ligoninę.

Ligoninėje jį aplankė ministras pirmininkas Tigranas Sargsianas ir kiti politikai.

„Šis pasikėsinimas yra smūgis mūsų valstybei, valstybės institucijoms“, - T.Sargsianas sakė žurnalistams.

„Kalbėjausi su Paruiru Airikianu; gydytojai sako, kad jo būklė patenkinama, - sakė Armėnijos parlamento pirmininkas Ovikas Abraamianas. - Esu tikras - tie, kas įvykdė šį nusikaltimą ir už jų stovinčios jėgos nedestabilizuos padėties.“

Prezidento rinkimai vyks vasario 18 dieną, o pergalė juose prognozuojama dabartiniam šalies vadovui Seržui Sargsianui.

Valdančioji Armėnijos lyderio Respublikonų partija pernai laimėjo parlamento rinkimus, kurie sustiprino jo valdžios pozicijas, bet išryškino problemas dėl šios posovietinės valstybės trapios demokratijos.

Tarptautiniai stebėtojai kritikavo 2012 metų rinkimus ir nurodė virtinę demokratijos nesėkmių.

Valdžia pažadėjo teisingą balsavimą šį mėnesį ir nori išvengti smurtinių susirėmimų tarp policijos ir protestuotojų, kurie vyko po ginčijamų prezidento rinkimų 2008-aisiais ir per kuriuos žuvo 10 žmonių.

63 metų politikos veteranas P.Airikianas kelerius metus praleido sovietų kalėjimuose už Armėnijos nepriklausomybės nuo Sovietų Sąjungos propagavimą.


Šiame straipsnyje: Armėnijaprezidentasrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių