Ar norėtumėte tapti B. Obamos kaimynais?

Turite vieną kitą atliekamą milijoną dolerių ir trokštate gyventi JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) kaimynystėje? - Jūsų noras gali išsipildyti.

Čikagoje šiuo metu parduodamas tuščias sklypas šalia B.Obamos šeimos namo.

„Susisiekėme su Obamomis per (prezidento) kuratorių ir Slaptąją tarnybą, norėdami atsiklausti, ar jie pirmieji norėtų įsigyti (tą sklypą), bet jie atsisakė“, sakė nekilnojamojo turto bendrovės „@properties“ agentas Anthony Rouchesas.

Nors skelbimas apie parduodamą sklypą nebuvo oficialiai paviešintas, A.Rouchesas sakė, kad jo klientai tikisi gauti 899 tūkst. dolerių (2,45 mln. litų) už kampinį sklypą Pietų Grinvudo alėjos 5050-jame numeryje, kurį jie įsigijo 2008 metų kovą už 675 tūkst. dolerių.

„Tiesiog tikriname rinką, norėdami pasižiūrėti, koks yra susidomėjimas, - agentas sakė naujienų agentūrai AFP. - Neturim per daug prezidentų, šalia kurių namų būtų parduodama žemė.“

Kitapus gatvės nuo B.Obama namo esantis namas prieš dvejus metus buvo parduotas už 1,4 mln. dolerių - gerokai brangiau nei vidutinė rinkos kaina.

Tuščią dvigubą sklypą šiuo metu prižiūri Slaptoji tarnyba, kuri taip pat užtvėrė jį nuo gatvės, kad patekti galėtų tik gyventojai ir jų svečiai.

B.Obama ir jo šeima retai kada apsistoja šiame savo name.

A.Rouchesas pažymėjo, kad sklypo vertę taip pat didina faktas, jog istoriniame Kenvudo rajone Čikagos pietuose yra likę labai nedaug sklypų, kuriuose galimos statybos.

Agento nuomone, galiausiai šį sklypą įsigis žmonės, norintys pasistatyti namą vienai šeimai, tačiau jis taip pat būtų tinkamas prabangių apartamentų pastato statybai.

Dėl šio tuščio sklypo B.Obamai anksčiau yra kilę šiokių tokių nepatogumų.

Buvęs B.Obamos ir kitų iškilių Ilinojaus politikų rinkimų kampanijų lėšų rinkėjas Tony Rezko įsigijo  šį sklypą, kai Obamos nusipirko namą 2005 metais, o vėliau pardavė B.Obamai dalį savo žemės.

T.Rezko šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę dėl sukčiavimo ir kyšininkavimo, nuteistas federalinėje byloje, kuri taip pat paskatino nuteisti už korupciją buvusį Ilinojaus gubernatorių Rodą Blagojevichių.

Pats B.Obama su šiuo skandalu nebuvo siejamas.


Šiame straipsnyje: Barackas ObamaMittas Romney

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių