Apšaudytas J.Kaczynskio ir M.Saakašvilio kortežas

Lenkijos žiniasklaida praneša, kad Gruzijoje buvo apšaudyta automobilių kolona, kuria į Tbilisį važiavo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis.

Lechą Kaczynskį lydėjo Gruzijos prezidentas Mikheilas Saakašvilis.

Pranešama, kad neaiškaus incidento metu niekas iš važiavusiųjų nenukentėjo. Serija automato šūvių buvo paleista, kai automobilių kolona, važiavusi kalnų keliu, buvo sustabdyta Alkhori vietovėje prie sargybos užkardos rusų okupuojamos Pietų Osetijos pasienyje. Pagal taikos planą vietovė turėtų priklausyti Gruzijai. 

Prezidentą L.Kaczynskį kelionėje lydintis prezidento kanceliarijos ministras Michailas Kaminskis Lenkijos žiniasklaidai patvirtino, kad incidento metu niekas nenukentėjo.

Abu prezidentai važiavo vienu automobiliu, o po incidento persėdo į kitą automobilį. Ministras sakė dar negalįs pasakyti, ar automato serija buvo iššauta į orą, bet neabejoja, kad šūviai aidėjo iš prezidentų koloną sustabdžiusios sargybos užkardos.

„Akivaizdžiai įsitikinome, kad vietovę, kuri pagal taikos planą turi priklausyti Gruzijai, vis dar kontroliuoja rusai", - pabrėžė M. Kaminskis.

Gruzijoje L.Kaczynskis dalyvauja Rožių revoliucijos 5-ųjų metinių minėjimo renginiuose.


Šiame straipsnyje: GruzijaSaakašvilisKaczynskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių