Apklausa: britų rinkėjai nuspręstų trauktis iš ES

Didžioji Britanija balsuotų už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES), jeigu ministro pirmininko Davido Camerono pažadėtas referendumas būtų surengtas šiandien, rodo ketvirtadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Pirmoji po D.Camerono trečiadienio pažado iki 2017 metų pabaigos surengti referendumą dėl Britanijos problemiškos narystės Bendrijoje didelė apklausa parodė, kad 40 proc. britų šiandien balsuotų už išstojimą, o 37 proc. - už pasilikimą, pranešė laikraštis „The Times“.

Atmetus 23 proc. neapsisprendusių respondentų ir atsižvelgiant į tai, ar žmonės planavo tikrai balsuoti, tie skaičiai virsta 53 proc. už pasitraukimą ir 47 proc. už pasilikimą. Apklausą laikraščio užsakymu atliko „Populus“.

D.Cameronas sakė, kad nori iš naujo derėtis dėl Britanijos santykio su 27 narių ES sąlygų, o paskui surengti referendumą ir leisti visuomenei nuspręsti, ar sutikti su nauju susitarimu.

Tačiau maždaug 2 tūkst. britų apklausa parodė, kad daug rinkėjų turbūt jau yra apsisprendę.

Pusė tų, kurie norėtų likti Bendrijoje, ir du penktadaliai tų, kurie nori išstoti, sakė, kad jų balsavimas referendume neturėtų nieko ar turėtų labai mažai ką bendra su kokiomis nors išimtimis ar grąžintomis galiomis, kurias ministras pirmininkas gali laimėti iš Briuselio.

Vis dėlto konservatorių lyderis iškilo kaip aiškus favoritas, kai rinkėjų buvo paklausta, kuo jie labiausiai pasitiki kalbant apie naujos sutarties tarp Didžiosios Britanijos ir ES sudarymą.

Maždaug 36 proc. pasirinko D.Cameroną, o 18 proc. teikė pirmenybę pagrindinės opozicinės Darbo partijos lyderiui Edui Milibandui.

Tik 5 proc. parėmė ministro pirmininko pavaduotoją Nicką Cleggą (Niką Klegą), kuris vadovauja D.Camerono koalicijos partneriams, proeuropietiškiems liberalams demokratams.

prisidėdamas prie daugybės Europos lyderių, kurie kritikavo D.Camerono pasiūlymą, N.Cleggas ketvirtadienį sakė, jog „absoliučiai neįtikima“ yra galvoti, kad Europos taisykles galima perrašyti, kad jos būtų „naudingos mums (britams) ir nenaudingos visiems kitiems“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

La

La portretas
Taip ,galėtų likti tik homikai.

www

www portretas
nedurniai zino ka daro....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių