Apartheido „griovėjui“ N.Mandelai atsinaujino plaučių infekcija

Buvęs Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Nelsonas Mandela buvo paguldytas į ligoninę dėl atsinaujinusios plaučių infekcijos, ketvirtadienį pranešė prezidentūra.

94 metų Nobelio taikos premijos laureatas, tapęs kovos su PAR apartheidu simboliu, buvo hospitalizuotas trečiadienį prieš vidurnaktį „dėl atsinaujinusios plaučių infekcijos“, sakoma prezidento Jacobo Zumos (Džeikobo Zumos) kanceliarijos pranešime.

Tai jau antras kartas šį mėnesį, kai N.Mandela praleidžia naktį ligoninėje. Gruodžio mėnesį jis ligoninėje buvo gydomas beveik tris savaites - jam buvo atlikta tulžies akmenų pašalinimo operacija, be to, gydyta plaučių infekcija.

Anksčiau šį mėnesį jis praleido naktį ligoninėje dėl „planinio medicininio patikrinimo“.

„Gydytojai juo rūpinasi, užtikrina, kad jis gautų geriausią įmanomą ekspertų medicininį gydymą ir komfortą“, - nurodė prezidentūra.

J.Zuma palinkėjo jam greitai pasveikti, kreipdamasis savo pirmtaką malonybiniu vardu - Madiba.

„Kreipiamės į Pietų Afrikos žmones ir pasaulį, prašydami melstis už mūsų mylimą Madibą ir jo šeimą bei nuolat galvoti apie juos“, - sakė jis.

„Mes visiškai pasitikime medikų komanda ir žinome, jog jie padarys visa, kas įmanoma, kad (jis) pasveiktų“, - pridūrė prezidentas.

Ligoninės, kurioje gydomas N.Mandela, pavadinimas ir vieta neskelbiami.

Pastaraisiais metais N.Mandelos sveikata buvo sušlubavusi kelis kartus.

Praeitų pradžioje jis buvo paguldytas į ligoninę nedidelei tiriamajai procedūrai dėl nesiliovusių pilvo skausmų, o 2011 metais dvi naktis praleido ligoninėje dėl kažkokios ūmios kvėpavimo takų infekcijos.

1988-aisiais jam buvo diagnozuota ankstyvos stadijos tuberkuliozė. Tuo metu, valdant apartheidui, jis sėdėjo kalėjime, kur iš viso praleido 27 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių