A.Merkel populiarumas pasiekė dvejų metų aukštumas

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel populiarumas pasiekė aukščiausią lygį per pastaruosius dvejus metus, šios šalies rinkėjams teigiamai vertinant lyderės veiksmus sprendžiant nacionalinės ekonomikos problemas ir euro zonos krizę, rodo penktadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Nors kai kurios kaimyninės Europos šalys priekaištauja A.Merkel dėl jos siūlomų griežtu taupymu pagrįstų sprendinių, turinčių padėti išbristi iš valstybių skolų krizės, 64 proc. už ją balsavusių sako esantys patenkinti kanclerės darbu, nurodė šią apklausą organizavusi televizija ARD.

Šis A.Merkel elektorato įvertinimas buvo geriausias nuo 2009 metų gruodžio, praėjus trims mėnesiams po to, kai ji buvo perrinkta antrai kadencijai.

A.Merkel pagal populiarumą lenkia tik jos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble - politikos veteranas, kuris buvo kanclerės dešinioji ranka, stengiantis išspręsti pastarąją krizę: jį palankiai vertina 65 proc. rinkėjų.

Tačiau A.Merkel centro dešiniosios vyriausybės bendras įvertinimas buvo daug prastesnis - 42 proc., veikiausiai dėl vidinių nesutarimų įvairiais klausimais, tokiais kaip mokesčių politika ir teisė į privatumą.


Šiame straipsnyje: Angela Merkel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių