A.Lukašenka: Baltarusijos opoziciją finansuoja Rusija

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad sulaikytas kurjeris su 200 tūkst. dolerių iš Rusijos Baltarusijos opozicijai finansuoti.

"Šiandien dar vienas jų (Baltarusijos opozicijos) rėmėjas atsirado - Rusijos verslas", - pareiškė A.Lukašenka spaudos konferencijoje penktadienį Minske Rusijos žurnalistams.

"Mes žinome, kas šiuos pinigus moka, nes neseniai tokį kurjerį su 200 tūkst. dolerių mes sulaikėme; jis, pažeisdamas įstatymą, vežė per sieną pinigus", - pridūrė jis.
Pasak valstybės vadovo, "aikštelės (opozicijai remti) įsteigtos Lietuvoje, Lenkijoje ir Vokietijoje, o pinigai iš ten eina į Baltarusiją, Rusijos pinigai, ne tiesiogiai per Rusijos ir Baltarusijos sieną".

"Mes tai taip pat žinome", - konstatavo jis.

Drauge Baltarusijos prezidentas nusistebėjo, kad Rusijos televizijos kanaluose leidžiama kalbėti Baltarusijos opozicijos atstovams, "žmonėms, kurie iš tikrųjų negali pakęsti Rusijos", Drauge jis pabrėžė, kad "tai - žmonės, kurie vakar ir šiandien gauna Vakarų Europos subsidijų".

A. Lukašenka juokaudamas pridūrė, kad "jeigu kas nors Rusijoje turi atliekamų pinigų, tegu moka, tai taip pat investicijos į mūsų visuomenę".

"Šie opozicionieriai ką nors ir nusipirks Rusijos rinkoje", - sakė jis.


Šiame straipsnyje: Aleksandras Lukašenkaopozicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių