Aliaskos pakrantę supurtė 7,5 balo žemės drebėjimas

Pietryčių Aliaskos ir Kanados Britų Kolumbijos pakrantėse šeštadienį buvo paskelbtas cunamių pavojus po 7,5 balo žemės drebėjimo Ramiojo vandenyno dugne.

8 val. 58 min. Grinvičo (10 val. 58 min. Lietuvos) laiku įvykusio žemės drebėjimo epicentras buvo už maždaug 100 kilometrų į pietvakarius nuo Port Aleksandro miesto Aliaskos pietuose, o jo židinys buvo apie 10 kilometrų gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba, kuri anksčiau buvo paskelbusi, kad smūgių stiprumas siekė 7,7 balo.

Vakarų pakrantės ir Aliaskos cunamių perspėjimo centras, įsikūręs Palmerio mieste Aliaskoje, paskelbė perspėjimą dėl cunamių pakrantėse nuo šiaurinės Vankuverio salos Kanadoje iki Saklingo kyšulio, už 120 kilometrų į pietryčius nuo Princo Viljamo sąsiaurio prie Kordovos miesto Aliaskoje.

Prognozuota, kad pirmosios cunamio bangos gali smogti Langaros salai Britų Kolumbijos provincijoje, o vėliau - pakrantėms toliau šiaurėje ir vakaruose, galbūt netgi Homero miestui Aliaskos Kenajaus pusiasalyje, nurodė centras.

Nors skelbta, kad cunamių pavojus galios bent keturias valandas, jis netrukus buvo atšauktas. Kaip sakė centro mokslininkas Billas Knightas (Bilas Naiktas), pranešimų apie žemės drebėjimo padarytą žalą lig šiol nebuvo gauta.

Aliaskos pietinio Sitkos miesto pareigūnai ragino žmones pasitraukti iš žemesnių vietovių, pranešė vietos radijas KCAW.

7,7 balo žemės drebėjimas smogė Britų Kolumbijai spalio 27 dieną. Tuomet taip pat buvo paskelbtas cunamių pavojus, tačiau jokios žalos nebuvo padaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių