Alabamoje įvykdyta egzekucija nuteistam žudikui

Alabamoje už žmogžudystę nuteistam Phillipui Hallfordui ketvirtadienį buvo sušvirkšta mirtina injekcija, pranešė šios valstijos Kalėjimų departamento atstovas spaudai.

Atstovas Brianas Corbettas sakė naujienų agentūrai AFP, kad 63 metų Ph.Hallfordo mirtis buvo konstatuota 18 val. 26 min. vietos (penktadienį 1 val. 26 min. Lietuvos) laiku. Prieš egzekuciją paklaustas, ar nori tarti paskutinį žodį, nuteistasis atsakė "Ne".

Egzekucija, kuri Alabamoje šiemet buvo penktoji, o Jungtinėse Valstijose - 44-oji, buvo įvykdyta praėjus 23 metams po nuosprendžio paskelbimo dėl Ph.Hallfordo įvykdyto jo dukros vaikino nužudymo 1987 metais.

Ph.Hallfordas triskart šovė į galvą 16-mečiui Charlesui Eddie Shannonui, o vėliau numetė jo lavoną nuo tilto į upę, kurioje jis buvo rastas po dviejų savaičių.

Ph.Hallfordo dukra Melinda, kuri per šį incidentą buvo 15 metų ir laukėsi kūdikio, teisme sakė, kad tėvas ja pasinaudojo, kad atviliotų vaikiną ant tilto.

Melinda taip pat pasakojo, kad tėvas privertė ją dėvėti pakabuką, kurį jis pagamino iš per tą incidentą iššautų šovinių tūtelių.


Šiame straipsnyje: Mirties bausmėegzekucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių