„Al Qaeda“ grupuotės Jemene vadas paskelbė apie kuriamą „armiją“

Tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" kovotojų vadas Jemene Qassimas al Rimi pirmadienį internete paskelbtame garso įraše pareiškė kuriantis naują "Adeno ir Abjano armiją", kuri sieks išvaduoti šalį nuo "kryžeivių ir jų atskalūnų agentų".

"Ruošiame įgyvendinti pirmuosius Adeno ir Abjano armijos žingsnius, siekiant apginti tautą ir jos religiją..., taip pat išvaduoti šį kraštą nuo kryžeivių ir jų atskalūnų agentų", - paskelbė Arabijos pusiasalio "al Qaeda" (AQAP) lyderis.

"Ši armija yra ankstyvoje kūrimo stadijoje", - sakė jis ragindamas džihadistus ir jų šalininkus prisidėti prie šio sumanymo garso įraše, kurio autentiškumas kol kas nepatvirtintas.

Q.al Rimi sakė, kad jo grupuotė kelerius mėnesius pastaruosius mėnesius vykdė išpuolius prieš policiją ir saugumo pajėgas Jemeno pietuose ir rytuose, per kuriuos buvo pasitelkiami "snaiperiai ir sprogmenys". Kovotojų vadas pridūrė, kad naują armiją sukurti "įkvėpė" šių atakų sėkmė.

Tačiau Q.al Rimi perspėjo, kad jo grupuotė "iki šiol tebelaiko savo pagrindinius kozirius ir naudos juos tik pagal besikeičiančias aplinkybes".

Jis aiškino, kad kol kas ši grupuotė "vengė tiesioginės konfrontacijos" su Jemeno prezidento Ali Abdullah Saleho armija gyvenvietėse, tačiau pridūrė, kad "mūsiškių esama kai kuriose kalnų vietovėse, dykumose ir pakrantėse".

AQAP vykdo "sekinamą karą, siekiant išplėsti frontą su priešu ir jį susilpninti", sakė Q.al Rimi, nurodęs, kad jo grupuotė panaši į Afganistano Talibaną ir "al Qaeda" pavyzdžiu organizuotą Somalyje veikiančią islamistų grupuotę "al Shebab".

"Mudžahidai siekia negalutinio tikslo: įvesti šariatą (islamo teisę) Islamo (Arabijos) pusiasalyje džihado priemonėmis", - pabrėžė AQAP kovotojų lyderis.

Jemenas nurodo aktyviai kovojantis su AQAP nuo praeitų metų, kai ši grupuotė prisiėmė atsakomybę už Kalėdų dieną įvykdytą nesėkmingą mėginimą susprogdinti vieną JAV keleivinį lainerį netoli Detroito. Manoma, kad AQAP apmokė šį išpuolį turėjusį įvykdyti Nigerijos pilietį.


Šiame straipsnyje: Al Qaeda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių