Aistros dėl O. Pistoriaus namuose rastos medžiagos

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) kaltintojai vėlai trečiadienį pripažino, jog nebėra tikri, kad medžiaga, rasta olimpiečio Oscaro Pistoriaus namuose, iš tikrųjų yra testosteronas, taip atsitraukdami nuo keliomis valandomis anksčiau pateikto dramatiško liudijimo teisme.

„Negalime pasakyti, kas tai yra, - sakė prokurorų atstovas Medupe Simasiku. - Negalime to patvirtinti ar paneigti, kol negausime teismo ekspertizės ataskaitos“.

Vienas kaltintojų naudai liudijęs policininkas anksčiau per O.Pistoriaus paleidimo už užstatą posėdį sakė, kad pareigūnai sportininko namuose rado „dvi dėžutes testosterono ir adatų“.

Tyrimą dėl O.Pistoriaus draugės Reevos Steenkamp nužudymo Šv.Valentino dieną atliekantis pareigūnas Hiltonas Botha (Hiltonas Bota) sakė, kad tą medžiagą pareigūnai per kratą rado sprinterio miegamojo tualetiniame staliuke.

Testosteronas yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) draudžiamų medžiagų sąraše.

Tačiau O.Pistoriaus advokatas Barry Rouxas (Baris Rauksas) sakė, kad ta medžiaga iš tikrųjų buvo leidžiamas naudoti žolinis vaistas.

„Tai - žolinis vaistas ir jis gali jį naudoti, ir naudodavo anksčiau“, - sakė jis.

Tarptautinio parolimpinio komiteto (TPK) atstovas Craigas Spence'as (Kreigas Spensas) sakė, kad O.Pistoriui per 2012 metų Londono parolimpines žaidynes testai buvo atliekami dukart ir jokio dopingo jo organizme nebuvo rasta.

Per tas žaidynes O.Pistorius, kuris neturi abiejų kojų žemiau kelių ir bėgioja su protezais, laimėjo auksą 400 m distancijoje, sidabrą 200 m distancijoje ir buvo ketvirtas 100 m distancijoje.

Prokurorų pripažinimu baigėsi sunki diena kaltintojams, kurie stengiasi įrodyti, kad parolimpinių ir olimpinių žaidynių žvaigždė O.Pistorius yra kaltas dėl tyčinės žmogžudystės ir neturėtų būti paleistas už užstatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių