Aiškėja naujos grupinio išprievartavimo Indijoje aplinkybės

Žagintojų gauja, žiauriai užpuolusi vieną merginą Delio autobuse, mėgino ją suvažinėti po to pražūtingo išpuolio, trečiadienį pranešė žiniasklaida, cituodama policijos informaciją apie šį incidentą.

Tos merginos vaikinas, kuris buvo sumuštas ir išmestas iš autobuso, kai jo draugė buvo kelis kartus išžaginta, sugebėjo ją laiku patraukti iš po ratų, sakoma policijos parengtame tūkstančio puslapių apimties kaltinamajame akte, kuris ketvirtadienį bus pateiktas teismui.

23 metų medicinos studentė, kurios praeitą mėnesį patirtos kančios išprovokavo prasiveržti jau seniai rusenusį įtūžį dėl Indijoje išplitusių lytinių nusikaltimų, apkandžiojo tris savo užpuolikus, mėgindama pasprukti, nurodė vietos laikraščiai ir televizija.

Įtariamųjų sužalojimai, taip pat teismo ekspertų surinkti įrodymai, tokie kaip kraujo, spermos ir plaukų mėginiai bei sužeisto vaikino parodymai taps pagrindiniai įkalčiais šioje byloje, teigia žiniasklaida ir policijos šaltiniai.

Penkiems suimtiems vyrams ketvirtadienį turėtų būti pateikti oficialūs kaltinimai dėl nužudymo ir išžaginimo byloje, kuri bus nagrinėjama skubos tvarka.

Šeštasis įtariamasis, kuriam, kaip manoma, tėra 17 metų, veikiausiai stos prieš nepilnamečių teismą, o policija atlieka kaulų tyrimus, siekiant nustatyti jo amžių.

Į pietus nuo Delio esančio Saketo apylinkės teismo, kuriame bus nagrinėjama ši byla, advokatai trečiadienį sakė naujienų agentūrai AFP, kad jie neketina ginti kaltinamųjų, todėl vyriausybės turės paskirti jų gynėjus.

Indijos vidaus reikalų ministras Sushilkumaras Shinde antradienį sakė, kad įtariamiesiems gresia mirties bausmė, jeigu jų kaltė bus įrodyta, pridūręs, kad įkalčiai prieš juos atrodo labai tvirti.

Kaip rašo dienraštis „Times of India“, kaltinamojo akto pradžioje tikriausiai bus pateikta detalių, kaip privataus autobuso vairuotojas, kuris esą dalyvavo išžaginime, surinko grupę draugų ir išvyko pasivažinėti.

Įtariamieji taip pat kaltinami įkalčių naikinimu, nurodė laikraštis, nes vairuotojas mėgino nuplauti autobusą ir sudegino nuo išžaginimo aukos nuplėštus drabužius.

Išžaginta studentė mirė praeitą savaitgalį po 13 dienų trukusios kovos dėl jos gyvybės, neatlaikiusi sužalojimų, kurie buvo tokie sunkūs, kad teko pašalinti dalį žarnyno.

Merginai buvo atliktos trys didelės operacijos Indijoje ir buvo atgaivinta sustojus širdžiai, o vėliau išskraidinta į Singapūrą.

Keli šimtai žmonių trečiadienį dalyvavo Delio valdžios organizuotose eitynėse, kuriose buvo reiškiamas solidarumas su šio išpuolio auka. Eitynės baigėsi prie Radžghato - memorialo nužudytam šalies nepriklausomybės didvyriui Mahatmai Gandhi.

Taip pat buvo surengtos pamaldos už velionę, kurios pelenus sielvarto apimti artimieji antradienį išbarstė Gangos upėje.

Nors apie šią studentę paskelbta daug informacijos, jos vardas neatskleidžiama.

Lytinių nusikaltimų aukoms Indijoje užtikrinamas anonimiškumas, kad jos ir jų šeimos nepatirtų neigiamo visuomenės požiūrio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIESA

TIESA portretas
nubausti juos be gailescio, kartu ir ta ;;nepilnameti", jei klyna sukeba stsitraukti ir desra kaisioti, tai toks pat nusikaltelis kaip ir kiti. TIK MIRTIES BAUSME,jie ne zmones tai issigimeliai.

ppp

ppp portretas
Tokius meslavabalius iskrypelius tik i kartuves.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių