Afganistane per sukilėlių išpuolius žuvo šeši NATO darbuotojai

Afganistane per du atskirus sukilėlių išpuolius šeštadienį žuvo šeši NATO darbuotojai, tarp jų - JAV diplomatė, pranešė pareigūnai.

Šiemet tai daugiausiai aukų pareikalavusi diena užsienio pajėgoms.

Šalies pietuose esančioje Zabulio provincijoje talibų automobiliui su bomba sprogus prie NATO kolonos, žuvo trys kariai ir du civiliai darbuotojai, pranešė Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (ISAF).

Kaip sakė vienas JAV saugumo šaltinis, tie trys kariai ir vienas iš civilių darbuotojų buvo amerikiečiai.

ISAF atstovas Kabule patvirtino, kad sprogo automobilyje buvusi bomba ir kad taikinys buvo kariškių patrulis. Atstovas pridūrė, kad žuvo ir kažkiek civilių afganų.

Be to, vienas JAV pilietis žuvo per „sukilėlių ataką“ Rytų Afganistane, sakoma JAV pajėgų Afganistane pareiškime, kuriame daugiau jokių detalių nepateikiama.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sakė, kad vienas žmonių, žuvusių per išpuolį Zabulyje, yra diplomatė, su kuria jis buvo susitikęs per praėjusios savaitės vizitą Kabule.

Zabulio provincijos gubernatorius Ashrafas Naseri AFP sakė, kad vyko į vieną oficialų renginį Kalatyje, kai išgirdo sprogimą.

„Žuvo gydytojas ir civilis gyventojas, o du mano asmens sargybiniai buvo sužeisti“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

      portretas
Stabdyk šitą plėšikų/žmogžudžių/banditų gaują pavadinimu NATO dabar, stabdyk tu, nes rytoj bus vėlu, rytoj būsi "demokratizuotas" tu, tavo šeima!!

kaunietis

kaunietis portretas
jankiu okupantai jau pradejo vaikus zudyti,mirtis jankiu okupantam ir ju pakalikam,linkiu jankiu okupantam ir ju pakalikam buti parveztiems namo metalinese dezese

Senelis

Senelis portretas
Dare tvarka rusai ,nori padaryti patys kieciausi pasaulyje ,bet pasirodo irgi per minksti ,o i ta zmogmesmale dar kisa ir kitas valstybes
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių