Afganistane apšaudyti Lietuvos kariai

Šiąnakt apie 1 val. vietos laiku apšaudyta viena iš Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG-7) mobiliųjų ryšių ir stebėjimo grupių. Incidento metu kariai nenukentėjo, praneša Lietuvos krašto apsaugos ministerija.

Kariai, vykdę žvalgybinį patruliavimą Čahar Sados rajone Goro provincijos šiaurinėje dalyje, buvo apsistoję nakčiai. Lietuvos ir Kroatijos karių stovyklavietė buvo apšaudyta iš granatsvaidžių ir lengvųjų ginklų.

Įvykus incidentui, kariai atsišaudė ir pakeitė dislokacijos vietą. Apie incidentą informuota vietos policija ir Saugumo departamentas, kurie pradėjo įvykio tyrimą.

„Kariai incidento metu veikė profesionaliai. Jų pasiruošimo lygis aukštas, o tai suteikia pasitikėjimo savimi ir padeda tinkamai reaguoti į įvairias situacijas," - sakė PAG-7 vadas pulkininkas Ramūnas Baronas.

Lietuvos vadovaujama PAG misiją Afganistano Goro provincijoje pradėjo 2005 m. birželį. Kartu su Lietuvos kariais ir civiliais PAG-7 tarnauja Kroatijos, Danijos, JAV, Ukrainos ir Gruzijos kariai.

 

PAG stovykla, KAM nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių