50-metis nuotykių ieškotojas pasiekė irklavimo rekordą

50 metų Charlie Pitcher pasiekė pasaulio irklavimo per Atlanto vandenyną  vienumoje rekordą. Ekstremalas iš D.Britanijos su irkline valtimi vandenyną perplaukė per 35 dienas ir 38 minutes.

Į ekstremalią 3000 (4800 km) kelionę, dienraščio „The Sun“ remiamas britas išsirengė vasario 6 dieną iš Kanarų, La Homera salos, tikėdamasis sėkmingai perplaukti Atlantą per greičiau nei per40 dienų.

C.Pitcher įvykdė užduotį ir pasiekė „Guinness“ rekordą: po 35 dienų ir 38 minučių jis įžengė į Barbadoso uostą Saint Charles.

„Aš tai padariau“, - laimingas iškėlė ranką ir nykštį aukštyn Charlie, kurį pasitiko ne tik reporteriai, žiūrovai, bet ir žmona bei du sūnūs.

„Tai pats sunkiausias plaukimas mano gyvenime, - padėkojęs „The Sun“ sakė britas. – Mano kūnas kaip sudaužytas, tačiau didžiuojuosi savimi“.

Savo bloge ekstremalas rašė, kad kasdien suvalgydavo maisto maždaug už 7000 kalorijų, gamino geriamą vandenį iš vandenyno vandens.

„Vasario 18 dieną valtis apsivertė, pavojus gyvybei negrėsė, tačiau pradinis etapas buvo sunkus ir viskas galėjo susiklostyti kitaip“, - rašė C.Pitcher.


Šiame straipsnyje: ekstremalasrekordasvandenynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
35 dienos ir 38 minutes... kas cia per matavimo vienetas?? 840 val ir 38 min.?? ar cia tik dienos iskaitytos o naktys ne? neisgeres nelabai suprasi..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių