2012 12 21: kaip pasaulis sutinka „apokalipsę“?

Tuo metu, kai pasaulio pabaigos pranašautojai susigūžė, laukdami neva ateinančios apokalipsės, kiti penktadienį nesureikšmino numanomos senovės majų pranašystės ir sutiko „lemtingąją“ datą pokštais ir vakarėliais.

Nors kai kam kėlė nerimą, kad majų „ilgojo skaičiavimo“ kalendorius rodo, jog šių metų gruodžio 21-ąją baigiasi ilgiau nei 5 tūkst. trukusi epocha, Sidnėjuje gyvenimas tęsėsi įprastu ritmu.

Australija buvo viena iš pirmųjų šalių, sulaukusių saulėlydžio, per kurį esą turėjo ištikti pasaulio pabaiga, todėl oficialiosios turizmo valdybos „Tourism Australia“ svetainę socialiniame tinkle „Facebook“ smalsūs vartotojai bombardavo užklausimais, ar šalyje kas nors išgyveno.

„Taip, mes gyvi“, - organizacija atsakė nerimaujantiems.

Mokslininkai Taivane taip pat nesnaudė: jie pastatė dviejų aukštų pastato dydžio majų piramidės kopiją, ant kurios viršaus buvo pritvirtintas elektroninis laikrodis, skaičiuojantis laiką iki pasaulio pabaigos. Šis projektas pritraukė daug žmonių prie Nacionalinio gamtos mokslų muziejaus.

Australijos premjerė Julia Gillard šį mėnesį uždavė satyrinį toną, paskelbusi minutės trukmės sarkastišką kreipimąsi, įrašytą vieno jaunimo radijo studijoje.

„Mano mieli išlikę australai, pasaulio pabaiga artėja, - sakė ji. - Jeigu nutiktų taip, kad paskutinio smūgio sulauktume iš mėsą ėdančių zombių, demoniškų pragaro žvėrių ar iš galutinio ir visiško K-Pop (Korėjos popmuzikos) triumfo, turit žinoti apie mane vieną dalyką - aš visada kovosiu dėl jūsų iki paties galo.“

Azijos valstybių sostinėse daugelis planavo atšvęsti taip, tarsi rytojus niekada neišauštų, o restoranai ir barai organizavo vakarėlius apokalipsės tema.

Honkonge restoranas „Aqua“ pasiūlė užsisakyti šešių patiekalų vakarienę už 2 112,12 Honkongo dolerių (718 litų), už kurią reikės sumokėti tik tuo atveju, jeigu klientai vidurnaktį tebebus gyvi.

Barai nuo Indijos iki Malaizijos taip pat neliko abejingi pasaulio pabaigos dvasiai: viena užeiga Kvala Lumpūre organizavo „Pasaulio pabaigos“ vakarėlį su pasaulio muzika, kol viskas pasibaigs.

Nors daugelis nepraleido progos pasijuokti, o socialiniame tinkle „Twitter“ skelbiama daugybė komiškų žinučių, kai kurie kiti tebebuvo susirūpinę, kad senovės civilizacijos kalendorius gali iš tikro pranašauti audringą žmonijos galą.

Daug nerimaujančių žmonių prašė JAV kosmoso agentūros NASA patarti, kaip elgtis. Agentūra savo tinklalapyje paneigė majų pranašystes, tikindama, jog pasaulio pabaigos 2012 metais nebus.

„Mūsų planeta kuo puikiausiai gyvuos dar ilgiau nei 4 mlrd. metų, o autoritetingi mokslininkai visame pasaulyje nežino jokių grėsmių, susijusių su 2012 metais“, - rašo NASA.

Tačiau NASA padrąsinimo žodžių už gryną pinigą nepriėmė tie, kurie visame pasaulyje plūdo į vietas, laikomas apsaugotomis nuo neva artėjančios katastrofos. Kiti tikėjosi išlikti, pasislėpę kalnuose arba bunkeriuose, sukaupę ginklų ir būtiniausių atsargų.

Nuogąstaujančius traukė Vakarų Turkijoje esantis Širindžės kaimas - nei viename iš 400 prie jo esančių viešbučių nebeliko laisvų vietų. Tikima, kad šis kaimas bus saugi vieta per pasaulio pabaigą, nes iš jo esą į dangų žengusi Švč. Mergelė Marija.

Panašia saugia vieta laikomas ir Italijos pietuose esantis Čisternino miestelis - tai esą apreiškė vienas Indijos guru.

Apokalipsės pranašystės taip pat vertinamos rimtai kai kur Kinijoje: NSO entuziastai susirinks pietinėje Hunano provincijoje atlikti „majų ritualo“, turinčio pritraukti ateivių iš kosmoso dėmesį, pranešė valstybinis dienraštis „Global Times“.

Tačiau taip pat yra tamsioji pusė: Kinijoje buvo suimti apie tūkstantis žmonių, priklausančių vienai krikščionių sektai, skleidžiančiai gandus apie pasaulio pabaigą ir raginančiai savo sekėjus nužudyti komunizmo „raudonąjį drakoną“.

Socialiniai tinklai Pietų Korėjoje taip pat dūzgia nuo išgalvotos „pranašystės“, priskiriamos XVI amžiaus prancūzų aiškiaregiui Nostradamui, esą siejančioje hitu tapusios dainos „Gangnam Style“ atlikėją Psy su majų apokalipsės vizija.

Penktadienį prieš patekant saulei tūkstančiai žmonių susirinks senovinio majų miesto Čičen Icos griuvėsiuose Meksikoje - vieni ketina pasveikinti prasidedančią naują epochą pagal majų kalendorių, o kiti - atsisveikinti su pasauliu.

Nors pareigūnai sakė, kad neplanuojamos jokios specialios iškilmės dėl majų kalendoriaus numatomo virsmo, kuris sutampa su žiemos saulėgrįža, prie Čičen Icos piramidžių laukiama apie 20 tūkst. žmonių.

Pranašystė apie gruodžio 21-ąją neva turinčią ištikti pasaulio pabaigą siejamos su viena akmenine stela, rasta Meksikoje esančioje senovės majų gyvenvietėje Tortugere. Rašmenys ant šio akmens pateikia mįslingų užuominų, kad penktadienį turi įvykti išties kažkas nepaprasta.

Tačiau dauguma ekspertų interpretuoja, jog kalendorius rodo tik tai, kad 2012 metų gruodžio 21 dieną pasibaigs viena 5 200 metų trukmės majų epocha ir prasidės kita.

Jeigu šios blaivios prognozės yra tiesa, visi gali nusiraminti ir pasirūpinti, kad ši diena būtų pati geriausia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va

Va portretas
noreciau geriau sulaukti kada Lietuvoj pasibaigs tos nesamones ir atsivers naujas gyvenimo puslapis ,pasirodo,kad tai tikrai ne siandiena....

islikes

islikes portretas
as vis dar bunkeryje.turiu maisto atsargu,aukoholio,prezervatyvu,ginklu. gal isliko kokia simpatiska kauniete??;)

kiesa

kiesa portretas
Pasaulio pabaiga atidėta iki 2112 metų gruodžio 21 d., nes Chuck Norris nusipirko naują laptopą su 100 metų garantija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių