10 faktų apie 100 mln. litų uždirbusį septyniolikmetį

Jeigu iki šiol nežinojote Nicko D`Aloisio, šis vaikinukas jums gali pasirodyti kaip eilinis paauglys – jis lanko mokyklą, kietai šukuojasi ir ginčijasi su savo tėvais. Tačiau pastaruoju metu jis yra tapęs savotiška legenda ir bona fideprogramuotojų dievaičiu kiekvienam jaunuoliui, puoselėjančiam skaitmenines svajones, rašo technobuffalo.com.
Šis jaunasis britas nenusileidžia įžymybėms. Jį galima pamatyti bet kurioje televizijoje ir internete. Technologijų šviesuliams ir rizikos kapitalo investuotojams tenka nemažai paplušėti, kad pavyktų su juo susiderėti.
O dabar tai, kas svarbiausia: „Yahoo“ už naujienų skaitymo programą „Summly“ N. D`Aloisio sumokėjo 30 mln. dolerių ir pasiūlė darbą jų kompanijoje. Tai visai nemažai, turint galvoje, kad jam tik 17 metų.

 

10 dalykų, kuriuos reikia žinoti apie Nicką D`Aloisio
1. Nickas gimė 1995 metais Londone, išeivių iš Australijos šeimoje;
2. Savo pirmąjį kompiuterį jis gavo būdamas 9 metų ir naudojo jį filmukams kurti su tokiomis programomis kaip „Final Cut Pro“.

3. Nickas yra savamokslis programuotojas, kurio pirmasis mokytojas buvo knyga „C for Dummies“ ir vaizdo įrašai iš interneto. Savo pirmąją programėlę jis sukūrė 2008-aisiais, būdamas 12 metų, bet elektroninei parduotuvei „App Store“ turėjo ją pateikti savo tėvo vardu, nes iki minimalaus „App Store“ nustatyto autoriaus amžiaus – 16 metų – jam pritrūko ketverių metų. Vėliau per kiekvienas vasaros atostogas jis sukurdavo po naują programą. Tai tęsėsi iki 2011-ųjų, kai būdamas penkiolikos, sukūrė programą „Trimit“ – „Summly“ pirmtakę.

4. Nickas yra jauniausias verslininkas, kada nors gavęs finansavimą iš rizikos kapitalo investuotojų. Šį titulą jis paveržė iš „Kiip“ įkūrėjo Briano Wongo, kuris investuotojų dėmesio sulaukė būdamas 21 metų amžiaus. Jis jau yra pasirašęs šimtų tūkstančių dolerių vertės kontraktus su Stephenu Fry, Ashtonu Kutcheriu, Yoko Ono „Zynga“ autoriumi Marku Pincusu, milijardieriumi Li Ka-Shingu ir žiniasklaidos magnatu Rupertu Murdochu.

5. „Trimit“ buvo pervardyta nauju pavadinimu „Summly“ ir iš naujo išleista "Apple“ elektroninėje parduotuvėje „App Store“ 2011 metų gruodį. Prabėgus vos dvejiems metams, „Yahoo!“ už ją paklos 30 mln. dolerių.

6. Savo pastangas jis vadina „hobiu, kuris virto pamišimu“.

7. Daug tėvų didžiuotųsi tokiu paaugliu, net jei jis nebūtų patekęs į technologijų verslo žvaigždyną: Nickas yra stropus mokinys, gavęs akademinę stipendiją ir lankantis prestižinę Karaliaus koledžo mokyklą Vimbldone, kur jam liko mokytis pusantrų metų.

8. Jį galima laikyti tiek šiuolaikinių technologijų kompiuterininku, tiek šiuolaikinio dizaino mokslinčiumi. Norint tuo įsitikinti, pakanka pažvelgti į „Summly“ svetainę: ją puošia praėjusio amžiaus viduryje Arne Jacobseno sukurta modernaus dizaino kėdė „The Egg“.

9. Įdomus faktas: Nickas yra vos vieneriais metais jaunesnis už pačią „Yahoo!“, kuri buvo įregistruota 1995 metais ir dabar skaičiuoja 18 veiklos metus.

10. Nickas žino, kad jo „Yahoo!“ ir „Summly“ sandėris yra dalis šios įmonės strategijos, orientuotos į mobiliuosius telefonus. Apie tai kalbama ir jo laiške „Summly“ vartotojams. Iš to laiško galima spręsti, kad šis paauglys yra ir gana iškalbingas oratorius, kurio rūpestingai apgalvotas stilius liudija išmintį ir brandą, peržengiančią jo metus.
Pastaruoju metu Nickas sulaukia nemažai kritikos, bet mes jam linkime kuo geriausios kloties, rašoTechnobuffalo.com. Galbūt jis „tėra vaikas“, tačiau jis iliustruoja šiandien egzistuojančių technologijų galimybių demokratizavimą ir neribotą sėkmės potencialą visiems, kurie yra sumanūs, kūrybingi ir darbštūs – nesvarbu, koks jų amžius.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
Panašiai, kaip mano sūnėnai Saulius ir Aidas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių