D.Grybauskaitė: atlyginimus kelti jau galima, tik atsargiai

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė sako, kad Vyriausybė ir Seimas gali pradėti galvoti apie atlyginimų biudžetinio sektoriaus darbuotojams kėlimą, mat tai jau leidžia daryti auganti Lietuvos ekonomika.

„Toliau galvoti vien tik apie taupymą negalima. Atsargus, pamatuotas ir apskaičiuotas atlyginimų auginimas yra galimas, bet tam reikia pasiruošti ir tai daryti palaipsniui“, -- kalbėjo D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė priminė, kad ji palaiko minimalaus atlyginimo didinimą. „Ir nuo sausio jis galėtų didėti šiek tiek daugiau“, - pridūrė prezidentė.

D.Grybauskaitė pažymėjo, kad biudžetininkų atlyginimai sumažinti jau trejus metus, tačiau pastebėjo, kad apie jų didinimą svarstyti galima.

„Atstatėme pensijas, bet atlyginimai liko gerokai sumažinti. Labai atsargiai, labai palaipsniui tai galėtų būti daroma. Žmonėms reikia duoti kokią prošvaistę. Mūsų ekonomika auga, reikia tuo dalytis su žmonėmis“, -- pažymėjo D.Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raiboji

Raiboji portretas
taip ir norisi nusikeikti....

vejas

vejas portretas
Visa Lietuvos nepriklausomybes laikotarpi sali valde arba konservatoriai, arba socdemai. Iki ko tai privede Lietuva, matome visi... Labai laukiu Seimo rinkimu, kai pasikeis valdzia. Neseniai skaiciau partijos TVARKA IR TEISINGUMAS rinkimu programa. Patiko. Balsuosiu uz juos, nes noriu gyventi Treciojoje Respublikoje.

kostas

kostas portretas
pensijas atstateme ,bet skolas negrazinome o jau siuloma didinti valdininkams atlyginimus .kokius priedus gavo ponai , is ministeriju rekia pirma atsiskaityti su visais o tik paskui kelti valdininkams atlyginimus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių