Benamių gyvūnų laukia liūdnos Kalėdos

Ne vienerius metus gyvavusi tradicija prieš Kalėdas padaryti gerą darbą – savo namuose priglausti benamį gyvūną – šiemet apmirė. Kauniečiai šiemet prieš šventes beveik neužsuka į gyvūnų globos organizacijas, todėl beglobiai keturkojai kalėdinio stebuklo vargu ar sulauks.

„Šiemet didžiųjų švenčių išvakarėse žmonės kažkodėl nebenori imti globoti gyvūnų, nors kasmet sakydavo, kad prieš Kalėdas norisi padaryti gerą darbą“, – apgailestavo gyvūnų prieglaudos „Nuaras“ Kauno skyriaus direktorė Jurgita Gustaitienė.

Ji prisiminė, kad Katino metais, 2011-aisiais, iš gyvūnų globos organizacijos buvo paimta ypatingai daug kačiukų.

„Žinoma, mes neskatiname prieš šventes imti globoti gyvūnų. Dažnai patys žmonės impulsyviai nusprendžia juos paimti, o praėjus šventėms apsigalvoja ir augintinio nebenori“, – sakė J. Gustaitienė.

„Nuaras“ šiuo metu globoja apie 150 gyvūnėlių, kurie laukia naujų šeimininkų. Prieglaudos direktorė pasakojo, kad dėl sniegingos ir šaltos žiemos beglobių gyvūnų nepadaugėjo.

„Sulaukiame tik daugiau skambučių dėl kačių, kurios gyvena prie daugiabučių. Žmonės jaudinasi, ar gyvūnėliai nesušals, – užsiminė J. Gustaitienė.

Gruodžio mėnesį į šią prieglaudą pateko tik vienas sušalęs šuo, kuris buvo labai senas. „Šuo rastas miške. Nesuprantu žmonių, kurie seną ir ligotą gyvūną palieka miške nudvėsti“, – apgailestavo pašnekovė.

Tuo metu viešosios įstaigos „Penkta koja“ direktorė Agnė Volockytė teigė, kad čia beglobių gyvūnų daugėja.

„Žmonės masiškai išvažiuoja į užsienį ir neturi kur palikti savo augintinio, o kiti artimieji irgi nenori jo priglausti, todėl gyvūnėlis tiesiog išmetamas į gatvę“, – sakė A. Volockytė.

Jos teigimu, dažniau beglobiais tampa šuniukai nei kačiukai, mat juos prižiūrėti sunkiau, jiems reikia daugiau dėmesio.

„Penkta koja“ šiuo metu priglaudusi apie 120 gyvūnėlių. Pašnekovė apgailestavo, kad šiuo metu be šeimininkų likę jų globotiniai naujų namų artimiausiu metu tikriausiai nesulauks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
sirdi spaudziantys straipsnys...jei tik galeciau....

agne

agne portretas
Padarysi gerą, paimsi gyvūnėlį, o paskui ateis sąskaita už tavo gerą darbą.

tomas

tomas portretas
gyvenu nedideliam bute.pats uzlaikau du bulterjerus.vienas is ju,is prieglaudos...wisas snukis,ir galwa uzlopita.kaz kokie homoseksualai,leido i kowas...katina blt,ir ta is prieglaudos,tewams isukau.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių