A.Kubilius: Darbo partija iškėlė neviešą reikalavimą numarinti bylą

Derybose dėl valdančiosios koalicijos Darbo partija yra iškėlusi neviešą reikalavimą, kad byla dėl galimų finansinių nusikaltimų būtų numarinta, pirmadienį pareiškė konservatorių lyderis premjeras Andrius Kubilius.

„Galiu spėti, kad viena iš sąlygų formuoti tokią koaliciją yra neviešas Darbo partijos reikalavimas, kad jų partijos byla būtų numarinta“, - žurnalistams sakė A.Kubilius, komentuodamas formuojamą centro-kairiųjų koaliciją.

Pirmadienio naktį Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiai Algirdas Butkevičius, Viktoras Uspaskichas ir Rolandas Paksas sutarė dėl naujos valdančiosios koalicijos formavimo.

A.Butkevičius pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite neigė, kad „darbiečiai“ jiems yra iškėlę minėtą sąlygą.

„Aš kaip politikas galiu užtikrinti, kad niekada su manimi tokių pokalbių negali būti ir nebus. Jokiu būdu negali būtų daromas spaudimas tiek iš Vyriausybės, tiek iš kurios nors politinės partijos, kad teisingumas Lietuvoje nestiprėtų ir negerėtų. Teismai turi iki galo išspręsti šią bylą ir visuomenei pasakyti, koks yra atsakymas ir koks yra galutinis rezultatas“, - pabrėžė A.Butkevičius.

Jis tvirtino, kad priimdamas įvairias sąlygas ar reikalavimus niekada nerizikuosiąs savo vadovaujamos partijos reputacija.

„Aš kaip partijos vadovas, galvoju apie partijos dabartį ir partijos ateitį, ir tikrai niekada nerizikuosiu dėl vieno ar kito asmens, kad partija įgytų blogą etiketę“, - tvirtino politikas.

Nuo 2008 metų pavasario Vilniaus apygardos teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Darbo partija, jos pirmininkas V.Uspaskichas, vicepirmininkas Vytautas Gapšys, buvusi centrinės būstinės vadovė Vitalija Vonžutaitė ir finansininkė Marina Liutkevičienė kaltinami dėl „juodosios buhalterijos“.

Prokurorų duomenimis, 2004-2006 metais Darbo partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Penktadienį prieš pat antrąjį Seimo rinkimų turą valstybinį kaltinimą byloje palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas paprašė kaltinimus minėtiems asmenims ir partijai perkvalifikuoti į sunkesnius. Prokuroras siekia, kad jie būtų teisiami dėl sukčiavimo.

Kol kas teismas nėra pasisakęs dėl šio prašymo.

V.Uspaskichas kaltinimus kategoriškai atmeta.

Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad kaltinamųjų suole sėdinti partija negali dalyvauti formuojant naują Lietuvos Vyriausybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

loreta

loreta portretas
"Tačiau galiu spėti, kad viena iš sąlygų..." namie speliok. Prasidejo juodinimas ir konkurentu salinimas nesvariais metodas. Lazda turi du galus.

vaida

vaida portretas
tegu kubilius pasiziuri i save o ne ant kitu pila suda ka jis padare gero isverskuris

www

www portretas
tave kubiliau irgi teist reikia.juk tu pardavei lietuva su jos zmonemis.tu irgi esi nusikaltelis
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių