Aferos Nacionalinėje kredito unijoje paralyžiuoja darbą Kaune

Dėl rizikingos veiklos ir įstatymų pažeidimų Lietuvos banko valdybai apribojus Nacionalinės kredito unijos veiklą, pastebima akivaizdi panika ir kitose kredito unijose.

Nacionalinės kredito unijos Kauno skyrius įsikūręs tose pačiose patalpose su Laikinosios sostinės kredito unija.

Ketvirtadienio popietę abiejų kredito unijų klientams skirtos kėdės buvo tuščios. Prie Nacionalinės kredito unijos darbo grafiko kabojo skelbimas apie veiklos apribojimą.

Prie klientams priimti skirto stalo sėdinti mergina nesegėjo jokio ženklo, leidžiančio suprasti, kurioje iš čia esančių dviejų unijų ji dirba.

„Aš nieko nežinau ir nieko nemačiau“, – kartojo šviesiaplaukė moteris. Už nedidelės pertvaros esanti darbo vieta buvo tuščia. Paaiškėjo, kad būten tuščioji darbo vieta ir yra Nacionalinės kredito unijos darbuotojos vieta.

Tačiau bendrų patalpų ir interesų saistomos kolegės leido suprasti, kad, kol vyksta tikrinimo ir tyrimo procesai, jos neteiks jokių komentarų.

Laikinosios sostinės kredito unijos administratore prisistačiusi moteris net neišklausiusi iki galo ėmė kartoti: „Jokių komentarų nebus“.

Aiškinimai, kad klausimų apie nacionalinę kredito uniją nebus, nepadėjo. Administratorė išsisuko ir nuo klausimo, kaip sekasi Laikinosios sostinės kredito unijai.

„Dabartiniame kontekste nieko nekomentuosime“, – nenusileido administratorė.

Prie lauko durų klientai buvo informuojami apie tai, kad iki kitų metų sausio 31 dienos unija neteiks finansinių paslaugų, įskaitant ir indėlių grąžinimą.

Pranešama, kad apie Nacionalinės kredito unijos veiklos perspektyvą bus sprendžiama tik po to, kai bus įvertinta Kredito unijos finansinė būklė.

Nacionalinės kredito unijos kaimynės leido suprasti, kad Kauno filiale nėra nei skyriaus vadovo, nei administratoriaus. Darbo dienomis iki 13 val. klientus priima tik viena darbuotoja.

Generalinė prokuratūra įtaria, jog organizuota grupė apgaulės būdu iš kelių kredito unijų galėjo gauti daugiau kaip 60 mln. litų nepagrįstų kreditų. Įtarimai jau pareikšti apie 30 asmenų. Šiuo metu 48 valandoms sulaikyti trys Nacionalinės kredito unijos vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Naujametinė dovanėlė

jo

jo portretas
kaip pernai su snoru ir zmonem ant svenciu ,nuotaikas susiko ir ,kaip visuomet kaltu nera

premjeras

premjeras portretas
vel viska suvers darbo partijai...o nukentes vis tiek prasciokai... latvijos arba pabaltijo lyderes estijos uniju paslaugom reikia naudotis...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių