Varlė dingo lyg į vandenį


2009-06-18
Tomas Jarusevičius
Varlė dingo lyg į vandenį

Kauno policija ieško beveik prieš mėnesį dingusio prabangių automobilių vagystėmis pagarsėjusio Tomo Mickevičiaus, pravarde Varlė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai ieško šių metų gegužės 21 d. dingusio vyro. Kriminalistų turimais duomenimis, 31-erių T. Mickevičius paskutinį kartą matytas jo sesers namuose Žemuosiuose Šančiuose. Tądien vakare, apie 22 val., jis išėjo iš Kranto 3-iosios gatvės 7-ojo namo ir nuo to laiko dingo be žinios.

Jo automobilis užrakintomis durelėmis liko stovėti greta sesers namų. Panašu, kad jo niekas nelietė, mat viduje buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas, raktai ir kitų asmeninių daiktų.

Pasak dingusiojo artimųjų, prieš tai T.Mickevičius su kažkuo kalbėjosi telefonu. Netrukus jo pasigedo ne vien sesuo, bet ir bičiuliai, kurie buvo sutarę susitikti, tačiau Varle tarp šešėlinio pasaulio atstovų vadinamo vyro taip ir nesulaukė. Beveik savaitę T.Mickevičiaus aplinkos žmonės bandė jo ieškoti patys, tačiau nieko nepešę ryžosi kreiptis pagalbos į policiją. Pareiškimas apie dingusįjį be žinios Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas gegužės 27 d.

T.Mickevičius teisėsaugininkams jau gerai pažįstamas kaip brangių automobilių vagis. Iki šiol už tokius nusikaltimus jis teistas tris kartus. Pareigūnai neslepia, kad tokio asmens paieškos kelia daug įvairių klausimų. Dingusiojo namiškiai skambučių dėl išpirkos ar kitų žinių apie jauną vyrą nesulaukė, tad pagrobimo versija kol kas atrodo labai abejotina. Paklausti, ar tikimasi T.Mickevičių surasti gyvą, jo ieškantys kriminalistai nuo bet kokių komentarų susilaikė sakydami, kad daro viską, jog paieškos vyktų kuo greičiau ir rezultatyviau.


Policija prašo pagalbos

Dingusiojo požymiai: apie 178 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, juodų, labai trumpai kirptų plaukų, ant kairės rankos žasto yra mėlynos spalvos gyvatės imitacijos tatuiruotė. Paskutinį kartą jis matytas apsirengęs mėlynais džinsiniais bridžiais, juodais marškinėliais trumpomis rankovėmis, juoda sportine kepuraite, avėjo juodas paplūdimio šlepetes.

Asmenis, mačiusius ieškomą asmenį ar žinančius T.Mickevičiaus buvimo vietą ir galinčius suteikti vertingos informacijos, prašomi paskambinti į Kauno policiją telefonais 303 359 ir 303 406 arba anoniminiu telefonu 303 050 arba 02 (visą parą).