Pareigūną sužalojo dėl dyzelino


2008-08-16
KD inf.
Pareigūną sužalojo dėl dyzelino

Šiaulių rajone nuo policijos automobiliu bėgantis vyriškis partrenkė pareigūną, tačiau nesuvaldė mašinos ir apvirto.

Šiaulių Transporto policijos komisariato pareigūnai trečiadienį paspendė pasalą dyzelinio kuro vagims.

Tarpstotėje Kuršėnai-Papilė tūnojusių policininkų turėta operatyvinė informacija pasitvirtino - jie po pietų pastebėjo iš pravažiuojančio Radviliškio lokomotyvų depo traukinio skrendančias plastikines talpas. Iš krovininio traukinio išmestus septynis 30 litrų talpos indus mikliai surinko ir į automobilį "Volkswagen Passat" pradėjo krauti prie geležinkelio bėgių lūkuriavęs vyriškis. Pamatęs policininkus jis puolė į mašiną ir pradėjo važiuoti.

Pirmasis pareigūnų bandymas sustabdyti dyzelinio vagių bendrininką buvo bevaisės. Vairuotojas nestojo ir partrenkė prieš akis išdygusį policijos tyrėją. Prasidėjo gaudynės. Bėglys sugebėjo nuvažiuoti maždaug 10 kilometrų, tačiau nesuvaldė automobilio, nulėkė nuo kelio ir apvirto.

Susižeidęs 39 metų vairuotojas paguldytas į ligoninę. Jam sumušta galva, nustatytas smegenų sutrenkimas. Partrenktas pareigūnas dėl dešinės kojos pėdos sumušimo ir raiščių patempimo gydosi namuose.

Po sulaikymo paaiškėjo, kad plastikinėse talpose buvo 210 litrų dyzelinio kuro. Iškart apklausti ir talpas iš traukinio išmetę 24 metų mašinistas ir 27 metų jo padėjėjas.