D.Kedžio dukrą į darželį lydi pareigūnai


2009-12-11
Ingrida Žirlienė
D.Kedžio dukrą į darželį lydi pareigūnai

Prieš kelias savaites vaikų darželį pradėjusi lankyti Drąsiaus Kedžio dukra kiekvieną rytą keliauja su palyda. Du pareigūnai budi lauke, o grupėje kartu su mergyte laiką leidžia dar viena policininkė.

Po kratų – gandai

D.Kedžio artimieji vakar buvo sukaustyti nerimo, nes pasigirdo kalbų, kad esą Lietuvos pareigūnai "kažką parsivežė iš Rusijos". Nerimavo ir ieškomo kauniečio krikštamotė Audronė Skučienė.

"Vakar per giminę nuskriejo gandas, kad Lietuvos pareigūnai Rusijoje pagavo kažkokį vyrą ir atvežė į Lietuvą", – vakar pasakojo Drąsiaus teta.

Vakar Kauno apygardos prokuratūra paneigė žiniasklaidoje pasiodžiusią informaciją, esą ieškodami D.Kedžio pareigūnai atliko kratas ir Rusijoje.

Prokurorai neslėpė, kad šią savaitę Kaune ir kituose Lietuvos rajonuose buvo atlikta daugiau nei 20 kratų bei kitų operatyvinių veiksmų.

"Kratos buvo atliktos, kad surastume nuo tyrimo pasislėpusį D.Kedį ir jo galimus bendrininkus", – sakė prokuroras. Jis taip pat patvirtino, kad dauguma ikiteisminio tyrimo metu paskirtų ekspertizių ir išvadų yra gauta, o suimtų ar sulaikytų asmenų nėra.

Lietuvos teisėsauga įtaria, kad D.Kedys spalio 5 d. nušovė Kauno apygardos teisėją Joną Furmanavičių ir buvusios sugyventinės Laimos Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę. Abu juos, taip pat dar kelis asmenis D.Kedys kaltino tvirkinus jo mažametę dukrą.

Elgėsi kultūringai

"Kultūringai pareigūnai elgėsi, daiktų ir namų nevertė. Tik užėjo pateikė kelis klausimus. Ir namuose pas mane buvo, ir kirpykloje. Pas mano sūnų, pas sesers sūnų, Klaipėdoje pas vieną pusbrolį apsilankė", – vardijo Garliavoje gyvenanti ieškomojo teta A.Skučienė.

Anot jos, pareigūnai D.Kedžio artimųjų namuose jokių daiktų neieškojo, tik pateikė kelis klausimus. "Klausė, ar Drąsius neprašė padėti nupirkti automobilį, ar neskambino per tuos du mėnesius", – pasakojo A.Skučienė.

D.Kedžio tėvų ir sesers namuose pareigūnai nesilankė. "Neringos namus ir taip pat saugo dieną naktį, o tėvų namas šalia stovi. Tad nėra jokios prasmės ieškoti ten Drąsiaus", – paaiškino moteris.

Klausinėja apie tėtį

D.Kedžio dukrai vasario mėnesį sukaks šešeri. Mergaitę pareigūnai apklausė tris kartus. Pasak A.Skučienės, jai buvo rodomos ir, kaip įtariama, į pedofilijos skandalą įsivėlusių vyrų nuotraukos.

Dabar mažylė vėl lanko darželį. Jos laikina globėja paskirta D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė įsitikinusi, kad vaikas turi sugrįžti į įprastą gyvenimą. "Jai juk su kitais vaikais reikia pabendrauti. Nemaža jau – šešerių metų. Tai ji ir mūsų pokalbius nugirsta, ir supranta, kad su tėčiu kažkas negerai", – atviravo D.Kedžio krikštamotė.

Moteris gana dažnai bendrauja su seserimi – D.Kedžio mama Laimute Kediene. A.Skučienė pasakojo, kad močiutės mergytė dažnai klausinėja apie tėtį: "Sako: močiute, nupirk man kitą telefoną, įdėk naują kortelę, man atrodo, kad tėtis tikrai atsilieptų."

L.Kedienės sesuo tvirtina šiemet Kalėdų nelaukianti. "Kokios ten šventės, kai apie Drąsių jau du mėnesius jokių žinių nėra, – sakė moteris. – Visi viliamės, kad jis gyvas."