Nėra blogo laiko!


2008-08-16
Nėra blogo laiko!

Pekino olimpinių žaidynių transliacijos per Lietuvos televiziją kasdien sutraukia didžiąją dalį šalies žiūrovų auditorijos. Olimpiados atidarymo ceremoniją Lietuvoje žiūrėjo iki 53 proc., o Lietuvos krepšinio rinktinės kovą su Argentinos krepšininkais - net du trečdaliai (iki 68 proc.) televizijos žiūrovų. Šie skaičiai itin nestebina - atidarymo ceremonija buvo transliuojama 15 val., o Lietuvos ir Argentinos rinktinių rungtynės - 10 val. 30 min. Dauguma dieną rodomų olimpinių transliacijų reitingais dažniausiai dvigubai lenkia kitų televizijų rodomas programas.

Bet paaiškėjo, kad dėl vadinamosios antrosios religijos - krepšinio lietuviai nepatingi atsikelti net ir 4 val. ryto. O kai kurie, matyt, dėl to, kad pažiūrėtų Irano ir Lietuvos krepšininkų kovą paaukojo naktį prieš darbo dieną (tad, ko gero, ir dieną po tos nakties!) ir išvis nėjo gulti. Minėtąsias rungtynes stebėjo 3,7 proc. televizijos žiūrovų, t. y. daugiau nei 100 tūkst.!

Nors krepšinio rungtynės Lietuvoje žiūrimiausios, daug dėmesio sulaukia ir plaukimo bei dviračių sporto transliacijos. Artimiausios tokios ankstyvos rungtynės, krepšinio aistruolius ir vėl su saule išversiančios iš lovų - pirmadienį, rugpjūčio 18 d., 6 val. 15 min. Lietuvos laiku. Šalies rinktinė tądien rungsis su Australija. Lietuvos krepšininkų rinktinei gerbėjų pavydėti galėtų kiekviena scenos žvaigždė.