Krečiamas adrenalino


2008-08-16
Agnė Klimčiauskaitė
Krečiamas adrenalino

Madų pristatymai, ponių suknios ir įvaizdis, prabangūs vakarėliai - visa tai "Tango TV" laidoje "Mados reidas" dirbančiam Mantui Petruškevičiui tapo kasdienybe. Užtat stilisto pramogos, kad ir kaip atrodytų keista, neturi nieko bendra su podiumo spindesiu ir tuo, kas sukasi aplink jį. Smagiausia laidos vedėjui - lėkti sportiniu motociklu. Ir nesvarbu, kad tik sėdint vairuotojui už nugaros.

Didžioji aistra - motociklai

"Motociklai, greitis - man labai patinka. Tai tikrasis adrenalinas. Draugai kartais taip pavėžina, kad būna baisu. Vis dėlto dievinu motociklus, jais važiuodamas pasisemiu energijos", - pasakojo stilistas. Po tokių energingų pasivažinėjimų, tiksliau, griuvimų, M.Petruškevičiaus koja paženklinta kelių randų. Jaunas vyras tvirtino, kad jei jo gyvenimo būdas būtų kitoks, mielai įsigytų motociklą. Ir juokaudamas patikslino, kad svajonės sukasi ne apie retro motociklą su lopšiu, o apie tikrą sportinį "eržilą".

Labiausiai M.Petruškevičių intriguoja akrobatinis motokrosas. "Mados reido" vedėjas neslepia, kad jį keri "Red Bull X-Fighters" varžybos, labiau primenančios spalvingą spektaklį, o ne sportą. Pernai kvapą gniaužiančius motociklų šuolius, ekstremalius oro matadorų triukus jis stebėjo Ispanijoje, o šiemet ketina vykti į šias motociklų varžybas Varšuvoje. Tiesa, pasivažinėti su "Red Bull X-Fighters" kamikadzėmis jis nesvajoja.

Sparnuotosios sūpynės

Adrenalino troškimas laidos vedėją, dažnai ir be draugų būrio, atveda į atrakcionų parką - vaikystės meilė karuselėms ir sūpynėms neišblėsta iki šiol. Tik transformavosi nuo arkliukų ir mašinyčių iki aukštų amerikietiškų kalnelių ir "centrifugų".

Stilisto neatbaido kartkartėmis pasirodantys pranešimai apie nelaimes atrakcionų parkuose. Kiekvienoje šalyje, kurią tenka aplankyti, jis visuomet išbando naują ir vis ekstremalesnę karuselę ar mėgaujasi nusileidimu nuo vis aukštesnio kalnelio. M.Petruškevičius sau pritaikytų posakį - kartą pabandęs, negali sustoti net ir ilgai pakratytas "centrifugoje". Dešimties minučių jam užtenka atgauti kvapą po vieno pasūpavimo ir pajusti norą ropštis į dar vieną karuselę.

Meditacijos prie jūros

Kai darbai ir pašėlęs gyvenimo ritmas nebeleidžia ramiai kvėpuoti, stilistas primena sau - laikas ieškoti ramybės. "Geriausias laikas pailsėti - vasara prie jūros. Ypač Ispanijoje. Net ir draugai nebūtini. Kartais geriau pabūti vienam. Guli prie jūros, ilsiesi, geri gaivius kokteiliukus, aplink palmės, nedaug žmonių. Svarbiausia - apie nieką negalvoti: apie skudurus, apie tai, ką veiksi rytoj ar kad ryt reikia keltis. Gyvenimas čia ir dabar", - užsisvajojo pašnekovas, šiuo metu visa galva pasinėręs į pasiruošimo naujam televizijos sezonui darbus.

M.Petruškevičius tikino, kad visišką minčių ramybę lengvai atranda ir Vilniaus centre. "Gerai pailsiu Gedimino prospekto kavinėje gerdamas arbatą ar sėdėdamas judrioje gatvėje ir tiesiog stebėdamas žmones. Mėgstu stebėti", - paaiškino laidos vedėjas.