Kūdikius saugos signalizacija


2008-04-15
Kūdikius saugos signalizacija

Viena Norvegijos ligoninė ketina visus naujagimius aprūpinti signalizacija nuo vagių – taip norima apsisaugoti, kad kūdikiai nebūtų pagrobiami ar supainiojami.

Norvegijoje per trumpą laiką buvo pagrobti keli naujagimiai, todėl netoli Oslo esančio Akeršhiuso universitetinės ligoninės vadovas tikina, kad šitaip rūpinamasi mažylių saugumu.

Akeršhiuso ligoninėje yra vienas didžiausių Norvegijoje gimdymo skyrių, kuriame į pasaulį kasmet ateina per 4 tūkst. kūdikių. Šią nebrangią, tačiau veiksmingą mažylių apsaugos sistemą planuojama įdiegti netrukus, kai tik gimdymo skyrius persikels į naujas patalpas.

Signalizacijos sistema – tai dvi mikroschemos. Viena jų yra apyrankėje, kuri maunama naujagimiui ant riešo, kitą panašią apyrankę nešios mažylio motina.

Signalas pasigirsta vos tik atstumas tarp abiejų mikroschemų viršija užprogramuotąjį. Jei moteris eis iš ligoninės ir nešis ne savo kūdikį arba kas nors mėgins nuimti naujagimiui apyrankę, ligoninės durys automatiškai užsirakins, o liftai sustos.