V.Liubšys ir LFF vadovai nerado bendros kalbos


2004-09-30
V.Liubšys ir LFF vadovai nerado bendros kalbos

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė (U-21) netikėtai liko be vyriausiojo trenerio.

Šias pareigas ėjęs Virginijus Liubšys antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generaliniam direktoriui Juliui Kvedarui atsiuntė faksogramą, kurioje nurodo, jog nuo spalio 1 dienos atsisako rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų.

“Toks V.Liubšio sprendimas labai nustebino. Pirmiausia jis apie atsistatydinimą informavo žurnalistus, o tik tada atsiuntė prašymą atleisti iš pareigų į federaciją. Niekas taip nesielgia. Kai su treneriu susitiksiu akis į akį, apie jo poelgio motyvus pakalbėsime plačiau”, - “Kauno dienai” aiškino J.Kvedaras.

Vakar V.Liubšys surengė spaudos konferenciją, kurioje paaiškino savo pasitraukimo motyvus. Treneris paliko savo pareigas ne tik dėl noro visą dėmesį skirti Panevėžio “Ekranui”, kurio vyriausiuoju treneriu yra. Jis neslėpė, kad tam įtakos turėjo ir tai, jog su LFF vadovais nerado bendros kalbos.

“Per mano darbą su šalies jaunimo rinktine “Ekranas” tikrai nukentėjo, nes kartais komanda visą savaitę likdavo be manęs ir gydytojo, kuris vykdavo kartu su rinktine”, - sakė V.Liubšys. Anot trenerio, jo sutartis su LFF pasibaigusi, o nauja nepasirašyta. “Todėl aš negaudavau atlyginimo. Šiais metais už darbą negavau nė cento. Nusibodo dirbti už dyką”, - tvirtino V.Liubšys.

LFF generalinis direktorius teigė, kad V.Liubšio treniruojama Lietuvos jaunimo rinktinė šiemet prastai pradėjo Europos čempionato atrankos varžybas.

“Su Belgijos futbolininkais mūsiškiai žaidė labai blogai, su mėgėjiška San Marino ekipa lietuviai taip pat atrodė prastai. Komandoje nėra tvarkos, žaidėjai gavo daug geltonų kortelių, todėl teks sumokėti 5000 Šveicarijos frankų baudą”, - sakė J.Kvedaras.

V.Liubšys pripažino, kad yra girdėjęs LFF atstovų užuominas, jog jei nebus norimo rezultato, jam reikės pasitraukti iš užimamų pareigų. Treneris pareiškė, kad jautė spaudimą ir dėl žaidėjų pasirinkimo: “Jei rinktinei atstovaudavo penki panevėžiečiai, man būdavo sakoma, jog stumiu saviškius”.

Spalio 12 dieną Lietuvos jaunimo rinktinė Kaune žais Europos čempionato atrankos rungtynes su Ispanija. Kas vadovaus komandai, kas yra realiausias pretendentas užimti rinktinės stratego pareigas? “Sunku taip staigiai nuspręsti. Per keletą artimiausių dienų naujasis treneris tikriausiai nepaaiškės. Rengtis mačui su Ispanijos futbolininkais rinktinės trenerio asistentui Vitalijui Stankevičiui skirsime pagalbininką. Gali būti, kad šalies jaunimo rinktinės vyriausiojo trenerio pareigoms užimti skelbsime konkursą. Reikalingas žmogus, puikiai žinantis jaunųjų mūsų futbolininkų galimybes”, - aiškino J.Kvedaras.

Lietuvos jaunimo rinktinė po dviejų mačų turi tris taškus - 0:3 pralaimėjo belgams ir 2:0 įveikė San Mariną.