Sandraugos turnyras išryškino trūkumus


2004-01-27
Sandraugos turnyras išryškino trūkumus

Žaidėjų pirkliai po pusfinalio rungtynių Kauno FBK “Kaunas” futbolininkus paliko ramybėje  

“Užduotį įvykdėme, bet norėjome dar geresnių rezultatų. Tikėjomės sėkmingiau sužaisti su Rygos “Skonto” futbolininkais”, - grįžęs iš Sandraugos taurės turnyro Maskvoje “Kauno dienai” sakė Lietuvos čempiono Kauno FBK “Kaunas” vyriausiasis treneris Sergejus Borovskis.

Mūsų komanda Rusijos sostinėje tapo grupės nugalėtoja, ketvirtfinalyje po 11 m baudinių 3:2 įveikė Talino “Flora” futbolininkus, o pusfinalyje 0:1 nusileido Rygos “Skonto” ekipai ir į finalą nepateko.  

Į kitus klubus nepakvietė

“Nesveikavo saugai Andrius Gedgaudas, Marius Bezykornovas, Giedrius Barevičius, todėl jie nerungtyniavo taip, kaip gali. Mums šių futbolininkų trūko. Teko leisti į aikštę kitus žaidėjus.

Norint laimėti, reikia agresyviau atakuoti. Mūsų atakoms trūko aštrumo, jautėsi susižaidimo stoka. Atakos turėtų būti kokybiškesnės. Turnyre aiškiau pamatėme savo trūkumus, dabar žinosime, ką reikia taisyti”, - dėstė “Kauno” strategas.

Paklaustas, kurie auklėtiniai rungtyniavo pagirtinai, kurie nuvylė, S.Borovskis atsakė: “Nenorėčiau minėti pavardžių. Buvo ir gerų dalykų, ir apmaudžių klaidų, po kurių krito įvarčiai į mūsų vartus. Galiu pasakyti, jog yra daug darbo su komandos naujokais. Labai norėčiau, kad jie greičiau įsilietų į kolektyvą, suprastų jį”.

Treneris liko neblogos nuomonės apie jaunus “Kauno” vaikinus Nerijų Mačiulį, Artūrą Rimkevičių, Saulių Mikoliūną. S.Borovskis nepeikė ir peržiūroje dalyvavusio dvidešimtmečio Slovakijos jaunimo rinktinės saugo Dušano Miklaso, tačiau patvirtino, kad jis Lietuvos čempionų komandoje neliks.

“Kam kviesti legionierių, jei yra perspektyvių lietuvių? Yra N.Mačiulis, kuris niekuo nenusileidžia D.Miklasui. Reikia remtis savais žaidėjais, o užsienietį kviesti tik tada, jei jis aiškiai pranašesnis už vietos futbolininkus”, - aiškino S.Borovskis.

Sandraugos turnyras - futbolininkų turgus. Ar kuris kaunietis sudomino užsienio klubą?

“Per grupės varžybas prie manęs prieidavo suinteresuoti žmonės, teiraudavosi apie žaidėjus. Jei “Kaunas” nebūtų suklupęs pusfinalyje, kai kurie vaikinai jau vasario mėnesį dalyvautų užsienio komandų peržiūrose. Bet mes nesugebėjome įveikti “Skonto”, nors žaidėme neblogai.

Po pusfinalio mačo žinomi futbolo specialistai gyrė mus, tačiau pirkliai jau domėjosi ne “Kauno”, o “Skonto” ir Tbilisio “Dinamo” futbolininkais. Viskas priklauso nuo rezultatų. Kita vertus, gal dar sulauksime skambučių?” - sakė treneris.  

Gyrė tbilisiečius 

Kokį įspūdį varžybos Maskvoje paliko “Kauno” futbolininkams?

“Turnyras buvo gerai organizuotas, visos ekipos, išskyrus Kijevo “Dinamo” ir Maskvos CSKA, žaidė pagrindinių sudėčių. Mūsų ekipos pasirodymą pavadinčiau pakenčiamu. Jei būtume įveikę “Skonto”, tada sakyčiau, kad pasiekėme gerų rezultatų.

Mano nuomone, kuri gal ir subjektyvi, mes rygiečiams niekuo nenusileidome, viskas krypo į tai, kad mušime 11 m baudinius, tačiau varžybų pabaigoje Latvijos komandai vieną ataką pavyko baigti rezultatyviai”, - teigė “Kauno” gynėjas Darius Sanajevas.

Jam geriausią įspūdį paliko turnyro nugalėtojai Tbilisio dinamiečiai. “Patiko ir Tiraspolio “Šerif” futbolininkai”, - pridūrė Darius.

“Daugumos turnyre dalyvavusių komandų meistriškumas - apylygis. Nebuvo neįveikiamų ekipų, nes CSKA ir Kijevo “Dinamo” atstovavo dubleriai. Man labiausiai patiko Gruzijos atstovai, jie žaidė truputį geriau už varžovus, todėl pelnytai tapo nugalėtojais”, - tvirtino puolėjas Ričardas Beniušis. Jis sakė, kad po pirmųjų rungtynių nelabai gerai jautėsi, todėl vėliau žaisdavo nedaug.

Paklaustas, ar “Skonto” komanda stipresnė už “Kauną”, futbolininkas atsakė: “Nepasakyčiau, kad rygiečiai mus spaudė. Paprasčiausiai mačo pabaigoje mes praleidome apmaudų įvartį”.  

Treniruosis Turkijoje  

“Prieš turnyrą kalbėjome apie pusfinalį, tačiau apetitas atsiranda bevalgant. Buvome verti žaisti finale. Nors “Skonto” turi kur kas geresnę bazę, mūsų futbolininkai su jais kovojo kaip lygūs su lygiais.

“Kauno” treneris varžovams primetė savo taktiką, todėl mūsiškiai rygiečiams neleido žaisti taip, kaip jie gali. Apmaudu, kad varžybų pabaigoje kauniečiai suklydo, o Latvijos futbolininkai klaidos nedovanojo”, - teigė “Kauno” klubo direktorius Romualdas Kontrimas.

Jis sakė, kad dabar komanda sportuos Kaune, o vėliau išvyks į treniruočių stovyklą Turkijoje. Šalies čempionai vasario 18 - kovo 2 d. treniruosis ir sužais trejas kontrolines rungtynes Antalijoje.

Į Turkiją išvyks 23 futbolininkai. Po šios išvykos paaiškės, kuriuos žaidėjus klubas paskolins kitoms Lietuvos ekipoms.