M.Arlauskas: be gerų individualių veiksmų nebus ir komandinės pergalės


2010-05-10
Dovilė Kamarauskienė
M.Arlauskas: be gerų individualių veiksmų nebus ir komandinės pergalės

Šiandien Vilniuje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija tarsi prasidės iš naujo - po dviejų rungtynių „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ mūšyje yra lygybė.

Po pirmosios pergalės Vilniuje žalgiriečiai turėjo visas galimybes nusverti finalo serijos svarstykles į savo pusę, tačiau penktadienio vakarą suklupo 64:75 (17:19, 11:22, 17:16, 19:18) sporto halėje ir serija vėl prasidės iš naujo.

Šiandien 19.10 val. „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“ kovos Vilniuje. Šiai dvikovai Kauno krepšininkai rengėsi atidžiai analizuodami savo klaidas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas dar ir dar kartą akcentavo tai, ką, regis, žaidėjai turėtų žinoti ir prikelti viduryje nakties. Vis dėlto jis tiki, kad žaidėjai įvertins savo žaidimą ir Vilniuje vaizdas vėl bus kitoks: „Pasistengsime pabandyti pakartoti tą žaidimą, kokį rodėme pirmosiose rungtynėse. Žaidžiant taip, kaip Kaune, laimėti būtų neįmanoma.“

Buvęs ilgametis „Žalgirio“ gynėjas ir kapitonas Mindaugas Arlauskas teigė, kad norint žalgiriečiams laimėti vėl reikia demonstruoti tokią kovos dvasią ir susikaupimą, kaip pirmajame mače Vilniuje.

„Tokio didžiulio žalgiriečių noro laimėti šį sezoną nebuvau matęs. Ir susitelkimas, iškritus trims žaidėjams, padarė milžinišką darbą kovojant dėl pergalės. Tokio sportinio pykčio reikės ir kitose finalo serijos rungtynėse, jei „Žalgiris“ nori susigrąžinti LKL čempionų titulą“, - kalbėjo M.Arlauskas.

Taip pat, jo teigimu, reikia ir agresyvesnio visos komandos žaidimo, ir atskirų žaidėjų didesnio indėlio: „Abi komandos vieną kitą gerai išstudijavusios. Todėl reikia, kad kažkas iššautų, kaip pirmosiose rungtynėse Artūras Milaknis ir Mantas Kalnietis. Be gerų individualių veiksmų komandinės pergalės neiškovos.“

M.Arlausko manymu, būtina surasti būdų, kaip laisvą prie tritaškio linijos išvesti Marcusą Browną. Nors jam veržiantis po krepšiu žaidimas būna efektyvus, tačiau tai kainuoja labai daug jėgų, o jam kautis tampa vis sunkiau.